Ziemniaczano-porowa zupa-krem
FAMILYRodzaj posiłku: jednogarnkowe, śniadanie, zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
por ( biała i zielona część) - 30 g
ząbki czosnku - 2 sztuki
mleko 2% - 50 ml
natka pietruszki - 4 gałązki
sól do smaku
pieprz cytrynowy - ok.3/4 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Dalej dodajemy część pestek dyni i natki pietruszki, dokładnie blendujemy.
W razie potrzeby możemy dolać wodę z gotowania ziemniaków .
Na koniec doprawiamy pieprzem i solą. Zupę posypujemy resztą pestek z dyni, po środku kładziemy gałązkę natki. Smacznego,
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.