Nitki To-Fu w sosie sojowym z papryką i selerem
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: soja, sezam
Składniki:
Por bio - 20 g
Papryka słodka - 30 g
Seler naciowy - 30 g
Sól - 5 g
Oliwa z oliwek - 20 ml
Olej sezamowy - 3 ml
Dodatkowe informacje:
Sałatka ta jest popularna w całych Chinach. W zależności od regionu dodaje się różnych przypraw. W zachodniej części Chin (prowincja Shanxi, Gansu) preferowane są smaki bardzo ostre i kwaśne, w Pekinie słone, w Sichuanie bardzo ostre z dużą ilością pieprzu sychuańskiego. Poniżej przedstawiamy ulubiony smak dolnej Jangzy, czyli Shanghaj, Jiangsu.Sposób przygotowania:
Przepis zaczerpnięty z: www.solidafood.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.