Ciastka z marcepanem bez pieczenia
Kinga BajcarRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: mięso, orzechy wszystkie
Składniki:
olejek migdałowy - 5 g
cukier z Agawy Bio - 220 g
żelatyna spożywcza - 2 łyżeczki
woda - 8-9 łyżek
karob Bio - 4 łyżki
Dodatkowe informacje:
Karob jest to mączka chleba świętojańskiego - coś jak kakao.Zamiast karobu nie trzeba dodawać żadnych dodatków, albo można dodać jakiś naturalny barwnik, np sok z buraków lub odrobina kurkumy, wtedy masa plastyczna będzie bardziej kolorowa.
Sposób przygotowania:
Formujemy kulkę, owijamy np folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na kilka minut.
Uwaga - lepiej nie robić tego gołymi rękoma- masa strasznie lepi się do skóry!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.