Najprostsza zupa dyniowa
Iwona KuczerRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
mała szalotka BIO - 4 szt.
małe gałązki rozmarynu świeżego BIO - 3 szt.
oliwa BIO - 1 trochę
sól, pieprz BIO - 1 trochę
bulion warzywny BIO (może być z kostki BIO) - 500 ml
cienkie plastry wędzonego boczku lub szynki parmeńskiej BIO - 2 szt.
łuskane pestki dyni BIO - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Gorącą dynię przekładamy do garnka z bulionem, miksujemy dokładnie za pomocą blendera.
Na patelni podsmażamy boczek lub szynkę na chrupiąco, dodajemy pestki z dyni i chwilę prażymy (w wersji wegetariańskiej możemy pominąć wędlinę).
Zupę podajemy gorącą, posypaną chrupiącym boczkiem i pestkami dyni.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.