Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyWIELKIE PYCHAPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Wegański deserek raffaello

Wegański deserek raffaello

healthy-dreams
25 15 25 min
Aromatyczna dynia hokkaido z pieca

Aromatyczna dynia hokkaido z pieca

My Chcemy Jeść
24 18 40 min
Szybka pasta z makreli i awokado z roszponką

Szybka pasta z makreli i awokado z roszponką

Agnieszka Nitsu AktywneZywienie
23 17 10 min
Domowe batony musli

Domowe batony musli

My Chcemy Jeść
28 18 40 min
Pierogi z ciecierzycy

Pierogi z ciecierzycy

Skoter
30 32 30 min
Dietetyczny chłodnik z kalarepą

Dietetyczny chłodnik z kalarepą

_Olla_
25 11 60 min
Gdy masz ochotę na coś ale  nie wiesz na co

Gdy masz ochotę na coś ale nie wiesz na co

Zielone Koktajle
36 35 5 min
Biało-czerwone przekąski z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi na rukoli

Biało-czerwone przekąski z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi na rukoli

My Chcemy Jeść
24 17 20 min
Bezglutenowe placuszki śniadaniowe

Bezglutenowe placuszki śniadaniowe

martines
20 11 20 min
Chłodnik buraczkowy z twarogiem

Chłodnik buraczkowy z twarogiem

Jolanta Okonek
22 13 15 min
Delikatny sernik z rosą na herbatnikach.

Delikatny sernik z rosą na herbatnikach.

Marta Kalamon
19 16 120 min
Placki z algami i kapustą

Placki z algami i kapustą

Iwona Kuczer
23 13 30 min
Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie

Chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie

Elinka
39 31 80 min
Sałatka z kaszą jaglaną

Sałatka z kaszą jaglaną

Magdalena Nagler - foodmania
33 24 25 min
Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

Cavatelli szpinakowe z sosem mięsnym

Tylko z Natury
23 15 40 min
Sałatka gyros

Sałatka gyros

angelusia
16 18 30 min
 Pancakes

Pancakes

Urszula Kłos
17 8 30 min
Pieczone warzywa z kurczakiem

Pieczone warzywa z kurczakiem

Aleksandra K.
18 12 60 min
Paella misz masz

Paella misz masz

Beata Ogrodowczyk
16 9 45 min
Zapiekanka warzywno makaronowa

Zapiekanka warzywno makaronowa

Katarzyna L Wójcik
17 15 40 min
Placek po węgiersku

Placek po węgiersku

Bożena O.
21 16 130 min
Duszone pieczarki z brukselką w Ghee

Duszone pieczarki z brukselką w Ghee

Melisa
26 18 35 min
Ciasto jogurtowe

Ciasto jogurtowe

Paulaa
22 13 45 min
Naleśniki

Naleśniki

Monika Dzięgielowska
19 13 25 min
Zupa cebulowa

Zupa cebulowa

Kasia7212
20 13 50 min
Owoce duszone w Ghee z jaglaną - rozgrzewające

Owoce duszone w Ghee z jaglaną - rozgrzewające

Zielenina
24 18 25 min
Makaron z porem i boczkiem

Makaron z porem i boczkiem

mariola.mk
25 15 30 min
Placki twarogowe

Placki twarogowe

miraga
19 16 10 min
Sajgonki

Sajgonki

Jokan_eco
18 10 40 min
Jaja ze szpinakiem

Jaja ze szpinakiem

Zielenina
24 24 20 min
Babeczki pomarańczowe

Babeczki pomarańczowe

helixpomatia
31 27 55 min
Zupa kukurydziana z To-Fu

Zupa kukurydziana z To-Fu

gotujwstylueko.pl
15 10 30 min
Zupa japońska Miso z To-Fu

Zupa japońska Miso z To-Fu

gotujwstylueko.pl
18 11 15 min
Zupa pikantno-kwaśna z To-Fu

Zupa pikantno-kwaśna z To-Fu

gotujwstylueko.pl
15 8 20 min
Mapo To-Fu na ostro

Mapo To-Fu na ostro

gotujwstylueko.pl
18 9 0 min
Zupa z To-Fu gotowana na żeberkach

Zupa z To-Fu gotowana na żeberkach

gotujwstylueko.pl
16 9 100 min
Zupa pomidorowa z To-Fu

Zupa pomidorowa z To-Fu

gotujwstylueko.pl
15 8 20 min
Zupa z muszlami

Zupa z muszlami

gotujwstylueko.pl
17 10 30 min
To-Fu domowe

To-Fu domowe

gotujwstylueko.pl
16 7 25 min
Warzywa rozmaitości z To-Fu

Warzywa rozmaitości z To-Fu

gotujwstylueko.pl
17 10 25 min
Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi

Placki ziemniaczane z płatkami owsianymi

doprawionefantazja
15 13 30 min
Jaglane kokosanki

Jaglane kokosanki

Na widelcu
22 16 50 min
Jaglane brownie

Jaglane brownie

Magdalena Nagler - foodmania
23 17 60 min
Lody trzy smaki

Lody trzy smaki

Barbara Strużyna
22 14 30 min
Chlebek bananowy

Chlebek bananowy

Barbara Strużyna
25 14 60 min
Puree z cieciorki- obiadowa alternatywa dla ziemniaków

Puree z cieciorki- obiadowa alternatywa dla ziemniaków

zyjezebyjesc
30 15 55 min
Sałatka z czerwonym ryżem

Sałatka z czerwonym ryżem

gotujwstylueko.pl
16 8 50 min
Placuszki owsiane

Placuszki owsiane

_Róża_
46 27 15 min
Truskawkowe babeczki z kuskusu

Truskawkowe babeczki z kuskusu

foodmania
21 11 50 min
Hummus z olejem z pestek dyni

Hummus z olejem z pestek dyni

Magdalena Nagler - foodmania
20 12 15 min
Krem z białych warzyw z olejem z pestek dyni

Krem z białych warzyw z olejem z pestek dyni

Magdalena Nagler - foodmania
21 16 60 min
Żur na zakwasie

Żur na zakwasie

Tylko z Natury
26 15 60 min
Obwarzanki / pączki kukurydziane

Obwarzanki / pączki kukurydziane

Tylko z Natury
21 9 0 min
Żeberka w warzywach

Żeberka w warzywach

Tylko z Natury
26 14 0 min
Kasza jaglana z piersią kurczaka w warzywach

Kasza jaglana z piersią kurczaka w warzywach

Tylko z Natury
26 12 30 min
Owocowe curry ze słodkich ziemniaków z nutą kokosa

Owocowe curry ze słodkich ziemniaków z nutą kokosa

BIO PLANÈTE
27 19 0 min
Ozdobny makaron do rosołu

Ozdobny makaron do rosołu

_Olla_
22 17 45 min
Krystalizowane fiołki

Krystalizowane fiołki

_Olla_
22 19 120 min
Sezamowe ciasteczka z kaszki dla dzieci

Sezamowe ciasteczka z kaszki dla dzieci

Katarzyna Malewska
25 16 30 min
Koktajl ala tzatziki z chia

Koktajl ala tzatziki z chia

Katarzyna Malewska
27 19 15 min
Tort kanapkowy rybny

Tort kanapkowy rybny

ewaeu.
21 19 30 min
Pierogi z serem cynamonowym i czekoladą

Pierogi z serem cynamonowym i czekoladą

Renixx
26 24 50 min
Kluski ziemniaczane z koperkiem i pieczarkami

Kluski ziemniaczane z koperkiem i pieczarkami

Renixx
27 24 25 min
Sałatka z pora z szynką

Sałatka z pora z szynką

Renixx
26 24 25 min
Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem

Surówka z kapusty kiszonej z jogurtem

Renixx
24 18 10 min
Pałki z kurczaka w pszennych otrębach

Pałki z kurczaka w pszennych otrębach

Renixx
27 26 60 min
Warzywa na ciepło

Warzywa na ciepło

Renixx
25 21 20 min
Kalarepka duszona z koperkiem

Kalarepka duszona z koperkiem

Renixx
25 22 35 min
Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki

Kotleciki z kaszy, pieczarek i papryki

Renixx
27 34 30 min
Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami

Kotlety mielone z kaszą i pieczarkami

Renixx
24 22 40 min
Rafaello z kaszy manny

Rafaello z kaszy manny

Renixx
27 30 40 min
Pomarańczowe muffiny z dynią hokkaido

Pomarańczowe muffiny z dynią hokkaido

Renixx
29 30 60 min
Leczo z fasolką szparagową

Leczo z fasolką szparagową

Renixx
23 22 50 min
Ciasto z jeżynami i borówką amerykańską

Ciasto z jeżynami i borówką amerykańską

Renixx
29 36 180 min
Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

Renixx
25 22 40 min
Dżem z aronii i borówek

Dżem z aronii i borówek

Renixx
19 19 180 min
Surówka z dyni, jabłek i brukwi

Surówka z dyni, jabłek i brukwi

Renixx
19 14 10 min
Kotlety schabowe nadziewane

Kotlety schabowe nadziewane

Renixx
23 30 30 min
Mielone z dynią i szczypiorkiem

Mielone z dynią i szczypiorkiem

Renixx
19 18 30 min
Sernik z gruszkami

Sernik z gruszkami

Renixx
23 20 180 min
Konfitura z aronii i jabłek z nutką pomarańczy

Konfitura z aronii i jabłek z nutką pomarańczy

Renixx
21 26 180 min
Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Dżem z aronii, jabłek i gruszek

Renixx
19 20 180 min
Czerwona kapusta z dynią i jabłkami

Czerwona kapusta z dynią i jabłkami

Renixx
20 20 40 min
Leczo z dynią i ziemniakami

Leczo z dynią i ziemniakami

Renixx
23 20 60 min
Konfitura z aronii, truskawek i jabłek

Konfitura z aronii, truskawek i jabłek

Renixx
21 22 180 min
Kolorowe placuszki z dynią

Kolorowe placuszki z dynią

Renixx
24 28 30 min
Torcik makowy z figami

Torcik makowy z figami

Renixx
22 23 150 min
Tarta z jabłkami i konfiturą z płatków róży

Tarta z jabłkami i konfiturą z płatków róży

Renixx
25 31 60 min
Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem

Roladki wołowe z warzywami i mielonym mięsem

Renixx
22 24 180 min
Kokosowe crumble z jabłkami

Kokosowe crumble z jabłkami

Renixx
22 26 40 min
Sernik z jabłkami z nutką pomarańczy

Sernik z jabłkami z nutką pomarańczy

Renixx
23 35 120 min
Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

Renixx
22 25 10 min
Konfitura z aronii, gruszek i pigwowca

Konfitura z aronii, gruszek i pigwowca

Renixx
21 23 0 min
Pizza z dynią i pieczarkami

Pizza z dynią i pieczarkami

Renixx
20 18 180 min
Croissanty z musem jabłkowym

Croissanty z musem jabłkowym

Renixx
27 33 90 min
Dżem z aronii i malin

Dżem z aronii i malin

Renixx
21 20 0 min
Dżem aroniowo-jabłkowy z goździkami

Dżem aroniowo-jabłkowy z goździkami

Renixx
23 23 0 min
Placki ziemniaczane z dynią i cukinią

Placki ziemniaczane z dynią i cukinią

Renixx
23 20 30 min
Ogórki z cukinią i dynią

Ogórki z cukinią i dynią

Renixx
24 23 10 min
Surówka z pora, dyni i kukurydzy

Surówka z pora, dyni i kukurydzy

Renixx
23 21 10 min
Ciasteczka z jabłkami i figowym dżemem

Ciasteczka z jabłkami i figowym dżemem

Renixx
25 26 0 min
Gulasz z dynią i ziemniakami

Gulasz z dynią i ziemniakami

Renixx
25 18 70 min
Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią

Roladki z mielonką, jabłkiem i dynią

Renixx
23 23 60 min
Kluski ziemniaczane z dynią i koperkiem

Kluski ziemniaczane z dynią i koperkiem

Renixx
23 21 60 min
Mini naleśniki z dynią i wanilią

Mini naleśniki z dynią i wanilią

Renixx
25 29 80 min
Ciasteczka owsiane z dynią i bakaliami

Ciasteczka owsiane z dynią i bakaliami

Renixx
24 20 50 min
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkami

Renixx
24 20 10 min
Dżem z aronii, borówek i gruszek

Dżem z aronii, borówek i gruszek

Renixx
23 29 0 min
Filet z kurczaka z bazylią i czosnkiem

Filet z kurczaka z bazylią i czosnkiem

Renixx
25 26 180 min
Racuchy z gruszkami

Racuchy z gruszkami

Renixx
23 21 30 min
Gofry dyniowe z dżemem figowym

Gofry dyniowe z dżemem figowym

Renixx
25 24 120 min
Flaki wołowe z mięsem

Flaki wołowe z mięsem

Renixx
23 20 180 min
Placki dyniowe z jabłkami

Placki dyniowe z jabłkami

Renixx
24 21 20 min
Surówka z selera i dyni

Surówka z selera i dyni

Renixx
25 20 10 min
Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem

Kapusta z cukinią, jabłkiem i koperkiem

Renixx
22 16 30 min
Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami

Roladki z kurczaka z leśnymi grzybami

Renixx
22 14 60 min
Kotlety mielone z podgrzybkami

Kotlety mielone z podgrzybkami

Renixx
24 22 30 min
Ciasto miodowe z makową wkładką

Ciasto miodowe z makową wkładką

Renixx
29 22 180 min
Flaki wołowe z warzywami i mięsem z kurczaka

Flaki wołowe z warzywami i mięsem z kurczaka

Renixx
23 22 120 min
Surówka z rzodkiewki i kalarepki

Surówka z rzodkiewki i kalarepki

Renixx
27 28 10 min
Surówka wielowarzywna

Surówka wielowarzywna

Renixx
21 20 15 min
Piernik z rabarbarem

Piernik z rabarbarem

Renixx
24 18 60 min
Ciasteczka pomarańczowo-kakaowe

Ciasteczka pomarańczowo-kakaowe

Renixx
24 18 60 min
Roladki z pieczarkami i papryką

Roladki z pieczarkami i papryką

Renixx
23 21 50 min
Kakaowe ciasteczka z ziarnami słonecznika

Kakaowe ciasteczka z ziarnami słonecznika

Renixx
24 24 120 min
Udka z kurczaka nadziewane opieńkami

Udka z kurczaka nadziewane opieńkami

Renixx
23 20 120 min
Ciasto cytrynowo-korzenne

Ciasto cytrynowo-korzenne

Renixx
26 31 60 min
Szybkie ciasto z owocami

Szybkie ciasto z owocami

Renixx
22 23 60 min
Fasolka szparagowa z marchewką

Fasolka szparagowa z marchewką

Renixx
23 23 40 min
Kotleciki z ryżem i kapustą

Kotleciki z ryżem i kapustą

Renixx
23 21 40 min
Roladki z pieczarkami i boczkiem

Roladki z pieczarkami i boczkiem

Renixx
22 22 80 min
Kapusta z jarmużem i marchewką

Kapusta z jarmużem i marchewką

Renixx
22 18 20 min
Mięso z kurczaka w maślance i rozmarynie

Mięso z kurczaka w maślance i rozmarynie

Renixx
22 12 0 min
Murzynki otulone wiórkami kokosowymi

Murzynki otulone wiórkami kokosowymi

Renixx
24 26 90 min
Zupa ziemniaczana z brokułami

Zupa ziemniaczana z brokułami

Renixx
21 20 60 min
Kakaowe ciasto z kremem

Kakaowe ciasto z kremem

Renixx
24 20 120 min
Surówka z włoskiej kapusty

Surówka z włoskiej kapusty

Renixx
25 22 15 min
Cytrynowe ciasto z makiem i jabłkami

Cytrynowe ciasto z makiem i jabłkami

Renixx
22 31 180 min
Zupa warzywna z pieczarkami

Zupa warzywna z pieczarkami

Renixx
23 20 0 min
Ciasto ze śliwkami i pianką

Ciasto ze śliwkami i pianką

Renixx
26 22 180 min
Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie

Mięso z kurczaka w egzotycznej marynacie

Renixx
23 20 0 min
Pierogi z boczniakami

Pierogi z boczniakami

Renixx
26 32 60 min
Mix sałat z pomidorkami i serem

Mix sałat z pomidorkami i serem

Renixx
21 16 10 min
Pikantne mięso z kurczaka

Pikantne mięso z kurczaka

Renixx
25 20 180 min
Kokosowe muszelki z niespodzianką

Kokosowe muszelki z niespodzianką

Renixx
23 26 180 min
Ziemniaczane kotleciki z kaszanką

Ziemniaczane kotleciki z kaszanką

Renixx
26 25 90 min
Aromatyczne kotlety mielone

Aromatyczne kotlety mielone

Renixx
21 18 30 min
Knedle z rabarbarem i bananami

Knedle z rabarbarem i bananami

Renixx
25 21 30 min
Racuchy dyniowo-pomarańczowe z jabłkami

Racuchy dyniowo-pomarańczowe z jabłkami

Renixx
20 22 30 min
Zupa grzybowa z ziemniakami

Zupa grzybowa z ziemniakami

Renixx
22 21 180 min
Orzeźwiający koktajl

Orzeźwiający koktajl

Zielone Koktajle
24 15 5 min
Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem.

Potrawka z kurczaka z zielonym groszkiem.

elapolo
25 15 0 min
Cukinia z patelni

Cukinia z patelni

Tylko z Natury
31 14 15 min
Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

Ciastka z mąki ziemniaczanej bez jajek

Kinga Bajcar
27 14 110 min
Kotleciki jaglane z pieczarkami

Kotleciki jaglane z pieczarkami

foodmania
22 10 50 min
Pudding jaglany z wodą klonową

Pudding jaglany z wodą klonową

Magdalena Nagler - foodmania
20 15 30 min
Aromatyczny mus jabłkowy

Aromatyczny mus jabłkowy

foodmania
21 10 120 min
Jaglanka z kokosem

Jaglanka z kokosem

Magdalena Nagler - foodmania
16 13 30 min
Ciasto imbirowe

Ciasto imbirowe

FAMILY
28 33 40 min
Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

Zupa krem z czerwonej soczewicy i mlekiem kokosowym

TomCook
54 28 30 min
Fasolka mung w sosie dyniowym

Fasolka mung w sosie dyniowym

foodmania
24 11 30 min
Zapiekanka selerowo-jabłkowa z płatkami migdałowymi

Zapiekanka selerowo-jabłkowa z płatkami migdałowymi

ewaeu.
20 15 60 min
Sałatka z selerem marynowanym i orzechami

Sałatka z selerem marynowanym i orzechami

Barbara Strużyna
27 24 15 min
Sałatka z kapusty pekińskiej i To-Fu

Sałatka z kapusty pekińskiej i To-Fu

gotujwstylueko.pl
23 11 5 min
Koktajl banan, pomarańcza, borówki

Koktajl banan, pomarańcza, borówki

Barbara Strużyna
33 16 5 min
To-Fu z młodymi porami

To-Fu z młodymi porami

gotujwstylueko.pl
29 17 5 min
Nitki To-Fu w sosie sojowym z papryką i selerem

Nitki To-Fu w sosie sojowym z papryką i selerem

gotujwstylueko.pl
25 14 5 min
Koktajl grejpfrutopwy z jagodami

Koktajl grejpfrutopwy z jagodami

paulina2157
31 27 5 min
Sałatka z pomelo

Sałatka z pomelo

paulina2157
35 32 5 min
Pasta z paluszków krabowych

Pasta z paluszków krabowych

paulina2157
36 39 5 min
Sałatka w skórce grejpfruta

Sałatka w skórce grejpfruta

paulina2157
41 38 5 min
Koktajl awokado, mango, czekolada

Koktajl awokado, mango, czekolada

Elinka
33 18 5 min
Sałata z truskawkami i migdałami

Sałata z truskawkami i migdałami

Stokrotka
33 35 5 min
Placuszki bananowe

Placuszki bananowe

Elinka
38 28 5 min
Koktajl bananowy

Koktajl bananowy

Elinka
33 22 5 min
Sałatka serek wiejski z mandarynką

Sałatka serek wiejski z mandarynką

Na widelcu
41 26 5 min
Dip cynamonowy do warzyw

Dip cynamonowy do warzyw

dorotaR
39 23 5 min
Podstawowy sos do pizzy

Podstawowy sos do pizzy

Na widelcu
29 16 5 min
Szybka i pożywna kanapka

Szybka i pożywna kanapka

Na widelcu
28 12 5 min
 Sałatka czosnkowa z fetą i szpinakiem

Sałatka czosnkowa z fetą i szpinakiem

Na widelcu
31 13 5 min
Szybki sos z ketchupem

Szybki sos z ketchupem

Na widelcu
29 13 5 min
Masło czosnkowo-paprykowe

Masło czosnkowo-paprykowe

Na widelcu
32 13 5 min
Koktajl wieloowocowy

Koktajl wieloowocowy

PrzepisyMargaretki
43 40 5 min
Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

Masło smakowe: z suszonymi pomidorami

Agnieszka
45 29 5 min
Kuskus z bakaliami

Kuskus z bakaliami

gotujwstylueko.pl
34 28 5 min
Sos z octem balsamicznym i miodem akacjowym

Sos z octem balsamicznym i miodem akacjowym

Barbara Strużyna
32 23 5 min
Marmolada śliwkowo-imbirowa

Marmolada śliwkowo-imbirowa

gotujwstylueko.pl
50 32 5 min
Dosa - indyjskie naleśniki z fasolką mung

Dosa - indyjskie naleśniki z fasolką mung

gotujwstylueko.pl
31 24 5 min
Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

Ciasto migdałowo kokosowe z galaretką

Kinga Bajcar
29 18 180 min
Zupa krem z batatów i kokosa

Zupa krem z batatów i kokosa

Barbara Strużyna
31 19 30 min
Orzeźwiające mango lassi

Orzeźwiające mango lassi

_Olla_
23 15 15 min
Pasta z soczewicy

Pasta z soczewicy

Barbara Mulik
29 17 45 min
Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami

Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami

FAMILY
24 17 25 min
Pasztet soczewicowo-marchewkowy

Pasztet soczewicowo-marchewkowy

ewaeu.
22 14 90 min
Kokosowa biała czekolada z migdałami

Kokosowa biała czekolada z migdałami

Magdalena Nagler - foodmania
18 13 75 min
Sałatka z kaszy

Sałatka z kaszy

_Olla_
23 12 30 min
Truskawkowe ciasto chia

Truskawkowe ciasto chia

healthy-dreams
25 12 40 min
Czekoladowa galaretka w formie latte macchiato

Czekoladowa galaretka w formie latte macchiato

Jolanta Okonek
21 9 45 min
Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa

Wegańska wilgotna babka truskawkowo-kokosowa

Jolanta Okonek
18 11 40 min
Paprykarz z kaszą jaglaną

Paprykarz z kaszą jaglaną

Jolanta Okonek
20 11 50 min
Chleb z dynią, orzechami włoskimi i tymiankiem

Chleb z dynią, orzechami włoskimi i tymiankiem

Jolanta Okonek
18 10 45 min
Owsianka truskawkowo-waniliowa

Owsianka truskawkowo-waniliowa

Jolanta Okonek
15 6 20 min
Zapiekanka ziemniaczana

Zapiekanka ziemniaczana

Jolanta Okonek
17 11 75 min
Pieczona czekoladowa owsianka z truskawkami

Pieczona czekoladowa owsianka z truskawkami

Jolanta Okonek
16 9 45 min
Kopiec kreta- wegański & fit

Kopiec kreta- wegański & fit

healthy-dreams
22 13 55 min
Krem z kurek

Krem z kurek

_Olla_
18 8 60 min
Szybki chleb pszenny

Szybki chleb pszenny

_Olla_
18 9 120 min
Sałatka brokułowa

Sałatka brokułowa

My Chcemy Jeść
19 14 30 min
Placuszki kokosowo-bananowe

Placuszki kokosowo-bananowe

opuncja123
20 16 10 min
Orzeźwiający shake arbuzowy

Orzeźwiający shake arbuzowy

_Olla_
20 8 30 min
Naleśniki pełnoziarniste z owocami

Naleśniki pełnoziarniste z owocami

_Olla_
19 10 20 min
Tropikalny deser miodowy

Tropikalny deser miodowy

_Olla_
18 13 5 min
Piernik jaglany z melasą

Piernik jaglany z melasą

_Olla_
21 10 60 min
Śniadanie mistrzów czyli papryka faszerowana i jajka

Śniadanie mistrzów czyli papryka faszerowana i jajka

_Olla_
19 7 60 min
Dyniowe burgery jaglane z tahini i ogórkami małosolnymi

Dyniowe burgery jaglane z tahini i ogórkami małosolnymi

foodmania
22 9 60 min
Chleb ryżowy na drożdżach

Chleb ryżowy na drożdżach

_Olla_
21 19 120 min
Brownie z kremem malinowym

Brownie z kremem malinowym

Cotakpachnie?
25 19 60 min
Zielona zupa krem z bobu

Zielona zupa krem z bobu

_Olla_
22 14 30 min
Pieczone mini jaglanki z pekanami

Pieczone mini jaglanki z pekanami

_Olla_
22 9 30 min
Bezowe kwiatowe gniazdka z owocami i czekoladą

Bezowe kwiatowe gniazdka z owocami i czekoladą

_Olla_
22 10 120 min
Placuszki czekoladowe z topinamburu

Placuszki czekoladowe z topinamburu

_Olla_
22 10 15 min
Placek owsiano żołędziowy z pastą z awokado

Placek owsiano żołędziowy z pastą z awokado

_Olla_
22 14 15 min
Sałatka z kuleczkami ryżowymi z tahini

Sałatka z kuleczkami ryżowymi z tahini

Magdalena Nagler - foodmania
23 16 40 min
Koreańskie kimchi

Koreańskie kimchi

_Olla_
27 13 60 min
Migdałowe muffinki z borówkami

Migdałowe muffinki z borówkami

foodmania
24 14 45 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet