![Zupa kukurydziana z To-Fu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/4_2.jpg)
Zupa kukurydziana z To-Fu
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka, soja, sezam
Składniki:
Tofu - 100 g
Jajko - 1 szt.
Mąka ziemniaczane - 20 g
Pieprz trochę
Oliwa z oliwek trochę
Olej sezamowy trochę
Dodatkowe informacje:
Zupa ta wywodzi się z północnych regionów Chin, jest bardzo popularna np. w Pekinie.Sposób przygotowania:
UWAGA! Gotowanie To-Fu zapewnia lepszy smak (eliminuje nieprzyjemny posmak produktów sojowych). Nie jest potrzebne w przypadku świeżego To-Fu.
Przepis zaczerpnięty z www.solidafood.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.