Pizza z dynią i pieczarkami
RenixxRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): włoska
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, soja, grzyby, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
woda gazowana - 100 ml
mleko - 100 ml
mąka pszenna - 2 + 1/2 szklanki
cukier - 1/2 łyżeczki
drożdże - 2 + 1/2 dag
sól - 2/3 łyżeczki
dynia - 10 dag
oliwa - 3 łyżki
bazylia posiekana - 2 łyżeczki
Pozostałe składniki:
pieczarki - 10 dag
por średni - 1 szt.
oliwa - 1 łyżka
kiełbasa jałowcowa - 8-10 dag
boczek wędzony - 5 dag
ser camembert - 5 dag
ser żółty - 8-10 dag
ketchup ziołowy - 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
Dodatkowe informacje:
Ciasto na pizzę z dodatkiem musu z dyni jest delikatne i ma bardzo ładny kolor. Świeża bazylia i resztę dodatków to rewelacja.Sposób przygotowania:
Na rozgrzanej łyżce oliwy poddusić posiekany por, wsypać pokrojoną w kostkę pozostałą dynię i pieczarki, podsmażyć. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser salami pokroić w kostkę. Kiełbasę i boczek pokroić w plasterki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.