![To-Fu domowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/Tofu-domowe-1.jpg)
To-Fu domowe
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, sezam, grzyby, pszenica
Składniki:
Grzyby Mun lub pieczarki - 30 g
Kapusta pekińska - 30 g
Papryka słodka czerwona oraz zielona - 30 g
Bambus - 20 g
Por - 20 g
Mąka ziemniaczana - 20 g
Czosnek do smaku
Sos sojowy - 15 ml
Mielone chilli do smaku
Sól do smaku
Olej sezamowy - 5 ml
Dodatkowe informacje:
Jest to bardzo popularna potrawa z To-Fu. Serwuje się ją na różnych przyjęciach okolicznościowych oraz często jada na co dzień w domu.Sposób przygotowania:
UWAGA! Ten proces jest bardzo ważny. Wysoka temperatura oleju zapewni złoto-brązowy kolor powierzchni, pozostawiając środek biały i soczysty!
Przepis zaczerpnięty z www.solidafood.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.