![Ziemniaczane kotleciki z kaszanką](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-08/8572-photo-main.jpg)
Ziemniaczane kotleciki z kaszanką
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, wieprzowina
Składniki:
ziemniaki - 1/2 kg
mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki
jajko - 1 szt.
sól do smaku
mąka pszenna do posypania deski trochę
Pozostałe składniki:
cebula - 1/2 szt.
kaszanka wiejska - 20-30 dag
pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku
jajko - 1 szt.
płatki kukurydziane trochę
oliwa trochę
Dodatkowe informacje:
Kotleciki ziemniaczane nadziewane kaszanką to pyszna przekąska na ciepło. Rewelacyjnie smakują podane z zasmażaną kiszoną kapustą.Sposób przygotowania:
Każdy kawałek rozpłaszczyć, włożyć porcję farszu, przykryć drugim plackiem, docisnąć brzegi i uformować kotlecik.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.