![Cytrynowe ciasto z makiem i jabłkami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-08/8522-photo-main.jpg)
Cytrynowe ciasto z makiem i jabłkami
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 30 dag
masło - 15 dag
śmietana - 1 łyżka
żółtka - 3 szt.
cukier puder - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Masa makowa:
gotowa masa makowa - 85 dag
białka - 2 szt.
konfitura z aronii - 3 łyżki
skórka pomarańczowa kandyzowana - 3 łyżki
Mus z jabłek:
jabłka - 80 dag
galaretka cytrynowa - 2 opakowania
Ciasto z białek:
białka - 4 szt.
cukier - 1/2 szklanki
mąka tortowa - 1/2 szklanki
mak mielony - 3 łyżki
oliwa - 2 łyżki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
aromat migdałowy - 1/2 łyżeczki
sól szczypta
Lukier:
cukier puder - 15 dag
sok z cytryny - 1-2 łyżka
Pozostałe składniki:
migdały siekane trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.