![Zupa pomidorowa z To-Fu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/8.jpg)
Zupa pomidorowa z To-Fu
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: jajka, soja
Składniki:
Ogórki świeże - 50 g
Tofu - 100 g
Jajko - 1 szt.
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Oliwa z oliwek trochę
Dodatkowe informacje:
Zupa ta wywodzi się z północnych regionów Chin, jest bardzo popularna np. w Pekinie.Sposób przygotowania:
UWAGA! Gotowanie tofu zapewnia lepszy smak (eliminuje nieprzyjemny posmak produktów sojowych). Nie jest potrzebne w przypadku świeżego tofu.
Przepis zaczerpnięty z www.solidafood.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.