Roladki z pieczarkami i papryką
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, mięso, soja, grzyby, pszenica, wieprzowina
Składniki:
mięso mielone - 8-10 dag
szczypiorek usiekany - 1 pęk
marchewka trochę
musztarda - 3 łyżeczki
boczek parzony - 4-5 plastry
papryka czerwona - 1/4 szt.
papryka żółta - 1/4 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
mąka pszenna trochę
oliwa trochę
liść laurowy - 1 szt.
Dodatkowe informacje:
Roladki z mięsa wieprzowego z dodatkiem boczku, papryki i marynowanych pieczarek są oryginalne i bardzo smaczne.Sposób przygotowania:
Umyte kotlety osuszyć i zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, posmarować musztardą.
Podlać odrobiną wody, dodać liść laurowy, odrobinę sosu sojowego i pieprzu, dusić pod przykryciem około pół godziny. Przed podaniem usunąć nici.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.