Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami
FAMILYRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: ryby i owoce morza,
Zawiera: miody, strączkowe, sezam
Składniki:
kasza jaglana (ugotowana) - 180 g
buraki czerwone (ugotowane) - 160 g
ocet balsamiczny - 2-3 łyżki
sezam trochę
Sposób przygotowania:
Buraczki rozkładamy na patelni, 1-2 minuty podgrzewamy, następnie podlewamy octem balsamicznym, odparowujemy i dodajemy miód.
Tak przygotowane ciepłe buraczki wykładamy na około kaszy jaglanej, na wierzch kładziemy filet wędzonego halibuta. Buraczki posypujemy sezamem, polewamy sosem balsamicznym i podajemy.
Porcja jest dla dwóch osób. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.