![Zupa z To-Fu gotowana na żeberkach](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2014-06/zupa-z-zeberek-i-Tofu.jpg)
Zupa z To-Fu gotowana na żeberkach
![](/cache/a32x32/files/users/batongwse2.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: mięso, soja, wieprzowina
Składniki:
Rzodkiewka biała - 300 g
Tofu - 300 g
Świeży korzeń imbiru - 10 g
Sól - 10 g
Pieprz szczypta
Oliwa z oliwek - 20 ml
Dodatkowe informacje:
Zupa ta należy do chińskiej Kuchni Kantońskiej, jest bardzo popularna w Hongkongu i Kantonie.Sposób przygotowania:
UWAGA! Gotowanie To-Fu zapewnia lepszy smak (eliminuje nieprzyjemny posmak produktów sojowych). Nie jest potrzebne w przypadku świeżego tofu.
UWAGA! Sól należy dodać na końcu, aby żeberka łatwo się ugotowały.
Przepis zaczerpnięty z www.solidafood.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.