Zupa pikantno-kwaśna z To-Fu
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, grzyby, pszenica
Składniki:
Tofu - 100 g
Marchew - 50 g
Grzyby Mun (namoczone) - 50 g
Jajko - 1 szt.
Sól do smaku
Ocet winny - 20 ml
Pieprz - 1/2 łyżeczki
Sos sojowy - 20 ml
Oliwa z oliwek - 10 ml
Sposób przygotowania:
UWAGA! Gotowanie To-Fu zapewnia lepszy smak (eliminuje nieprzyjemny posmak produktów sojowych). Nie jest potrzebne w przypadku świeżego To-Fu.
Przepis zaczerpnięty z www.solidafood.pl
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.