Placki z algami i kapustą
Iwona KuczerRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
jajka BIO - 2 szt.
ulubione algi morskie BIO - 2 garści
cebula dymka BIO - 2 szt.
chilli, sól himalajska - 1 trochę
oliwa z oliwek do smażenia BIO - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Posiekaną kapustę posypujemy solą himalajską, odstawiamy na 15 min.
Glony dokładnie płuczemy, moczymy 15 minut. Odcedzamy i drobno siekamy.
Dymkę siekamy.
Dodajemy: kaszę, dymkę, kapustę, mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, masę wykładamy łyżką formując małe placki, smażymy na złoto.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.