Pierogi z boczniakami
RenixxRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 2 szklanki
żółtka - 2 szt.
masło - 1 łyżka
woda gazowana - 1/2 szklanki
sól do smaku
Farsz:
cebula - 1 szt.
masło - 2 łyżki
bułka tarta - 1 łyżka
białko - 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Dodatkowe informacje:
Pierogi z boczniakami to smaczne danie dla osób, które uwielbiają pierogi z grzybowym nadzieniem. Polecam.Sposób przygotowania:
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę, wsypać starte na tarce lub bardzo drobno posiekane boczniaki, podsmażyć, ostudzić, wymieszać z tartą bułką i białkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.