Kokosowe muszelki z niespodzianką
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 1 szklanka
mąka kokosowa - 2/3 szklanki
żółtka - 2 szt.
masło - 15 dag
śmietana gęsta - 2-3 łyżki
proszek do pieczenia - 1/2 łyżeczki
cukier puder - 1/2 szklanki
Krem:
czekolada gorzka - 10 dag
margaryna - 10 dag
masło - 15 dag
śmietana gęsta - 150 ml
cukier puder - 15 dag
wiórki kokosowe - 5 dag
sok z cytryny do smaku
orzechy laskowe trochę
Dodatkowe informacje:
Kokosowe muszelki nadziewane kremem czekoladowym z wiórkami kokosowymi i orzechami laskowymi są przepyszne.Sposób przygotowania:
Czekolady połamać, dodać 3 łyżki masła, rozpuścić w kąpieli wodnej. Masło i margarynę z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodając stopniowo śmietanę. Następnie ciągle miksując do masy dodawać po łyżce płynnej czekolady. ( pozostawić 2-3 łyżki ) Pod koniec wsypać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub spirytusem, wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.