Torcik makowy z figami
RenixxRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 20 dag
masło - 10 dag
cukier puder - 5 dag
żółtka - 3 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
skórka z pomarańczy lub limonki - 1 łyżeczka
śmietana gęsta - 1 łyżka
Masa makowa:
mak - 30-40 dag
jabłka - 2 szt.
jajka - 3 szt.
masło - 10 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana - 2 łyżki
orzechy włoskie posiekane - 2 łyżki
rodzynki - 2 łyżki
aromat migdałowy do smaku
aromat cytrynowy do smaku
bułka tarta trochę
Pozostałe składniki:
figi - 2 szt.
białko - 1 szt.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.