![Hummus](/cache/r-w1-310x400/files/artykuly/hummus2.jpg)
Hummus
![](/cache/a32x32/files/users/1070-avatar-881255614.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): hiszpańska, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, sezam, cytrusy
Składniki:
czosnek - obrane - 2 ząbki
tahini (pasta sezamowa) porządne - 2 łyżki
kmin rzymski - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 2 łyżeczki
oliwa z oliwek lub olej sezamowy - 3 łyżki
woda - 3 łyżki
pieprz szczypta
- do dekoracji
natka pietruszki lub kolendry trochę
ziarna ugotowanej ciecierzycy kilka
oliwa lub olej sezamowy trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.