
Łódeczki z sałaty rzymskiej, z wędzonym tofu i sosem musztardowo-kolendrowym

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, cytrusy
Składniki:
wędzone tofu - 1 kostka
czerwona papryka - 1/2 szt.
pomidory truskawkowe - 1 garść
czarne oliwki - 1 garść
suszone pomidory - 6 szt.
cebula dymka + szczypior - 1 szt.
papryczka chili - 1 szt.
Składniki na sos:
gałązki kolendry kilka
jogurt sojowy - 3 łyżki
musztarda francuska - 1 łyżka
sok z cytryny - 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.