![Wegańska tarta z duszonymi porami, szpinakiem i tofu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-06/16480-photo-main.jpg)
Wegańska tarta z duszonymi porami, szpinakiem i tofu
![](/cache/a32x32/files/users/1070-avatar-881255614.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, drożdże, pszenica, owies
Składniki:
Por - 1 szt.
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Śmietanka wegańska - 1 szklanka
Naturalne masło roślinne - 1 łyżka
Estragon - 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa - 2 szczypty
Płatki drożdżowe - 2 łyżki
Składniki na spód:
Mąka owsiana - 1 szklanka
Mąka pszenna pełnoziarnista - 1 szklanka
Olej kokosowy - 6 łyżek
Woda - 2 łyżki
Mielone siemię lniane - 2 łyżki
Sól - 1/2 łyżeczki
Dodatki: Świeże liście szpinaku, tofu naturalne i pomidorki koktajlowe
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.