Curry z dyni z ciecierzycą, szpinakiem i sokiem z pomarańczy
wegewedaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
czosnek - 4 ząbki
surowa dynia pokrojona w kostkę - 300 g
ugotowana ciecierzyca - 1 szklanka
mleko kokosowe - 1 szklanka
sok z jednej pomarańczy
świeże liście szpinaku - 2 garści
pomidorki koktajlowe, lub inna mała odmiana - 10 szt.
kurkuma - 1 łyżeczka
mielona kolendra - 1 łyżeczka
kmin rzymski - 1/2 łyżeczki
mielony imbir - 1/2 łyżeczki
wędzona papryka - 1/2 łyżeczki
sól i pieprz szczypta
oliwa trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.