• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisySok ananasowa fantazja
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Sok ananasowa fantazja

Sok ananasowa fantazja

wegeweda

Rodzaj posiłku: napoje

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: cytrusy

6 osób lubi to
4 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

10 min 1 porcja

Składniki:

Ananas - 1/2 szt.
Gruszka - 1 szt.
Pomarańcze - 2 szt.
Limonka - 1/2 szt.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Obrane i podzielone na mniejsze części owoce umieść w naczyniu blendera i zmiksuj na gładko. Przelej do szklanki lub butelki.
6 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • ANANAS ŚWIEŻY BIO (około 0,80 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    ANANAS ŚWIEŻY BIO (około 0,80 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • LIMONKI ŚWIEŻE BIO (około 0,25 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    LIMONKI ŚWIEŻE BIO (około 0,25 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • POMARAŃCZE ŚWIEŻE BIO (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    POMARAŃCZE ŚWIEŻE BIO (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • GRUSZKI ŚWIEŻE BIO (KONFERENCJA - POLSKA) (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    GRUSZKI ŚWIEŻE BIO (KONFERENCJA - POLSKA) (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika wegeweda

  • Zupa botwinkowa z mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Budyń morelowy

     wegeweda
  • Domowa granola

     wegeweda
  • Kotleciki jaglano-pieczarkowe z mizerią i ziemniakami

     wegeweda
  • Pesto pietruszkowo-bazyliowe na kanapki

     wegeweda
  • Kasza gryczana z dynią, jarmużem i hummusem

     wegeweda
  • Sałatka z roszponki, mango i awokado z sosem mango

     wegeweda
  • Sałatka grecka z wegańską fetą

     wegeweda
  • Surówka z kapusty pekińskiej - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Pinacolada

     wegeweda
  • Pieczony kalafior w sosie BBQ

     wegeweda
  • Kasza pęczak z kostką sojową, suszonymi pomidorami i morelami, z dużą ilością zieleniny

     wegeweda
  • Zupa pomidorowa, jak u mamy

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Marchewkowe ciastko

     wegeweda
  • Aromatyczne frytki z dyni i pełnoziarniste muffiny z borówkami

     wegeweda
  • Krem z pieczonej papryki - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Grzanki do zupy

     wegeweda
  • Wrapy z guacamole, pesto i warzywami

     wegeweda
  • Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczą i grzankami

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Snickers

     wegeweda
  • Wegańska fasolka po bretońsku

     wegeweda
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw

     wegeweda
  • Wegański bigos sylwestrowy

     wegeweda
  • Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną i pomidorami z sosem czosnkowym

     wegeweda
  • Muszle ze szpinakiem, tofu i suszonymi pomidorami

     wegeweda
  • Grillowane szparagi i pieczarki z sałatką z pomidorów

     wegeweda
  • Zupa dyniowa z imbirem, kurkumą i mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Wegańska pizza obfitości na orkiszowym spodzie

     wegeweda
  • Surówka – bomba witaminowa - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Pełnoziarnisty placek z rabarbarem

     wegeweda
  • Chrupiące kąski z tofu z sosem BBQ

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Truskawka z migdałem

     wegeweda
  • Sałatka z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami

     wegeweda
  • Bazyliowo-miętowa pasta z bobu

     wegeweda
  • Pasztet z kaszy jaglanej, grzybów i soczewicy

     wegeweda
  • Wegański chlebek bananowy

     wegeweda
  • Koktajl słoneczny z mango

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Matcha

     wegeweda
  • Pieczarkowa pasta do kanapek

     wegeweda
  • Baba Ganoush

     wegeweda
  • Zapiekanka ratatouille pod wegańskim beszamelem

     wegeweda
  • Wegańska tarta z duszonymi porami, szpinakiem i tofu

     wegeweda
  • Frytki z dyni - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Letnia, truskawkowa owsianka z owocami

     wegeweda
  • Słoneczna sałatka z rukoli, pomarańczy i granata

     wegeweda
  • Klasyczna kanapka z pomidorowym hummusem i warzywami

     wegeweda
  • Krem z zielonego groszku z miętą

     wegeweda
  • Sok buraczane wzmocnienie

     wegeweda
  • Falafel

     wegeweda
  • Pieczone kotlety z buraka i kaszy jaglanej

     wegeweda
  • Sałatka koreańska

     wegeweda
  • Kokosowy deser chia z musem mango

     wegeweda
  • Tajska zupa kokosowa

     wegeweda
  • Curry z dyni z ciecierzycą, szpinakiem i sokiem z pomarańczy

     wegeweda
  • Kotleciki z kaszy jaglanej i ciecierzycy, kalafior i fasolka z czosnkiem

     wegeweda
  • Egzotyczne jogurtowo-owsiane śniadanie w słoiku

     wegeweda
  • Spaghetti pomidorowe z cukinii z papryką i ziołami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Chłodnik z pomidorów i ogórków

     wegeweda
  • Owoce leśne pod kokosowo-migdałową kruszonką

     wegeweda
  • Paprykowy ryż basmati

     wegeweda
  • Wegańskie sushi z marchewką, a’la łosoś, z tofu i warzywami oraz sałatka Wakame

     wegeweda
  • Ciastka korzenne dla św. Mikołaja

     wegeweda
  • Koktajl oczyszczająca lemoniada melonowa

     wegeweda
  • Wegańskie lody czekoladowe

     wegeweda
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanej, bez mąki

     wegeweda
  • Sałatka z kaszy jaglanej, szpinaku i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Zakwas z buraków - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Penne ziołowe i gęsta zupa pomidora z makaronem z cukinii

     wegeweda
  • Gulasz afrykański

     wegeweda
  • Poranny detoks, czyli zielony, oczyszczający koktalj

     wegeweda
  • Zimowa owsianka

     wegeweda
  • Wegańskie, bezglutenowe placki z cukinii

     wegeweda
  • Najlepsze burgery z czerwonej fasoli

     wegeweda
  • Sałatka jarzynowa z majonezem z kalafiora - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Tapenada

     wegeweda
  • Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

     wegeweda
  • Kokosanki zero waste

     wegeweda
  • Smalec z fasoli ze skwarkami

     wegeweda
  • Korzenna herbatka zielona z pomarańczą

     wegeweda
  • Majonez sojowy

     wegeweda
  • Krupnik wegański

     wegeweda
  • Coquillettes z zielonym pesto

     wegeweda
  • Kompot z rabarbaru

     wegeweda
  • Makowiec bez pieczenia

     wegeweda
  • Kluski śląskie z batatów z sosem pieczarkowo-koperkowym

     wegeweda
  • Wegański a’la Cezar

     wegeweda
  • Fasolka szparagowa w sosie curry z brązowym ryżem, płatkami migdałów i czarnym sezamem

     wegeweda
  • Zupa tajska z makaronem konjac

     wegeweda
  • Krem z cukinii i białych warzyw z dyniowymi grzankami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Cytrynowe muffiny gryczane z borówkami

     wegeweda
  • Najłatwiejszy sorbet truskawkowy bez dodatku cukru

     wegeweda
  • Risotto ze szparagami i kaparami

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Mocha Coffee

     wegeweda
  • Sok zielona eksplozja

     wegeweda
  • Tatar z grillowanej cukinii i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Cukinia faszerowana kaszą jaglaną w pomidorach

     wegeweda
  • Kasza gryczana w rozmarynie z bakłażanem, soczewicą, pomidorkami truskawkowymi, świeżym szpinakiem i rodzynkami

     wegeweda
  • Puszyste, pełnoziarniste placki z jabłkami

     wegeweda
  • Spaghetti aglio olio z wędzonym tofu i bazylią

     wegeweda
  • Bardzo czekoladowa tarta z owocami granatu (bez pieczenia, bez cukru, mąki i mleka)

     wegeweda
  • Makaron konjac z cukinią, pieczarkami i mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Pieczona warzywa z pietruszkowym pesto

     wegeweda
  • Pieczone, aromatyczne bataty ze śródziemnomorską sałatką

     wegeweda
  • Faszerowane awokado

     wegeweda
  • Ciastka digestive

     wegeweda
  • Buddha bowl

     wegeweda
  • Gulasz węgierski z boczniakami

     wegeweda
  • Jaglanka z jabłkiem, bananem i cynamonem

     wegeweda
  • Ziemniaki hasselback

     wegeweda
  • Pasta a’la rybna

     wegeweda
  • Makaron z sosem ze świeżych pomidorów, z cukinią i marchewką

     wegeweda
  • Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu

     wegeweda
  • Lekka zapiekanka z ziemniaków i cukinii z koperkowym jogurtem

     wegeweda
  • Deser czekoladowy

     wegeweda
  • Pomidorowe spaghetti ze szparagami, bazylią i miętą

     wegeweda
  • Leczo - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Krem z cukinii, marchwi i ziemniaków

     wegeweda
  • Wegańska zupa ogórkowa

     wegeweda
  • Sałatka włoska

     wegeweda
  • Kasza pęczak z wędzonym tofu, suszonym pomidorem i rukolą

     wegeweda
  • Kolorowe sorbety bez cukru

     wegeweda
  • Zwyczajna i najlepsza szarlotka

     wegeweda
  • Brownie z fasoli i bananów

     wegeweda
  • Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej (wegańskie i bezglutenowe)

     wegeweda
  • Czekoladowy budyń jaglany

     wegeweda
  • Carpaccio z buraka z hummusem, rukolą, granatem i orzechami włoskimi

     wegeweda
  • Sos ze świeżych, leśnych grzybów

     wegeweda
  • Hummus buraczkowy

     wegeweda
  • Czerwony ryż smażony z zielonym groszkiem

     wegeweda
  • Zapiekanka z ziemniaków i brokuła z sosem z nerkowców

     wegeweda
  • Migdałowa owsianka z malinami

     wegeweda
  • Bigos z kiszonej kapusty - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Sałatka z młodych liści z truskawkami i octem balsamicznym

     wegeweda
  • Lekka zupa z cukinii

     wegeweda
  • Sałatka włoska z sosem musztardowym

     wegeweda
  • Kasza jaglana z papryką, bakłażanem i pomidorami

     wegeweda
  • Wegański, pełnoziarnisty omlet z jabłkami

     wegeweda
  • Hummus najlepszy

     wegeweda
  • Migdałowa tarta z kremem jaglanym i porzeczkami

     wegeweda
  • Pieczone bataty z komosą ryżową, jarmużem, świeżym tymiankiem i sosem czosnkowym

     wegeweda
  • Kolorowe kanapki z cukinii

     wegeweda
  • Leczo z papryki, cukinii i dyni

     wegeweda
  • Salsa ananasowa

     wegeweda
  • Tofucznica

     wegeweda
  • Spaghetti z brokułem i zielonym groszkiem

     wegeweda
  • Kalafiornica z pomidorami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Kotlety z brokułów i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej

     wegeweda
  • Makaron gryczany z brokułem, sosem pomidorowym i słonecznikiem

     wegeweda
  • Sałatka z pieczonych, młodych ziemniaków z ogórkami, rzodkiewką i majonezem z awokado

     wegeweda
  • Roladki z grillowanej cukinii z pastą ze słonecznika i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Rollsy z limonkową pastą awokado, warzywami i tofu

     wegeweda
  • Wegańskie chili z papryką, fasolą, kukurydzą i kolendrą

     wegeweda
  • Wegańska zupa pieczarkowa

     wegeweda
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem, borówkami i cynamonową posypką

     wegeweda
  • Pieczarki faszerowane pastą słonecznikową

     wegeweda
  • Hummus

     wegeweda
  • Gulasz z duszonymi warzywami i kaszą gryczaną

     wegeweda
  • Wegańskie urodzinowe babeczki bananowe

     wegeweda
  • Pasta z pieczonych pomidorów, papryki i czosnku

     wegeweda
  • Spaghetti z ciecierzycy z kremowym sosem dyniowym

     wegeweda
  • Owsianka ze śliwką, morwą i orzechami laskowymi

     wegeweda
  • Masala Chai

     wegeweda
  • Wegańskie Mac and Cheese

     wegeweda
  • Sok czerwona bomba witaminowa

     wegeweda
  • Koktajl moc antyoksydantów

     wegeweda
  • Orkiszowe tosty z pastą bezjajeczną i warzywami

     wegeweda
  • Pasta z pieczonej papryki i marchwi

     wegeweda
  • Surowy deser czekoladowy

     wegeweda
  • Pieczone warzywa z pieczarkami

     wegeweda
  • Drożdżowy chlebek żytni

     wegeweda
  • Zapiekanka z cukinii i bakłażana po prowansalsku - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Sok super greenies

     wegeweda
  • Wrapy ze świeżą sałatką

     wegeweda
  • Naleśniki z serkiem i owocami

     wegeweda
  • Carpaccio z buraka

     wegeweda
  • Sałatka z jarmużu, batata i cieciorki z sosem miętowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Malinowe serniczki w słoiczkach

     wegeweda
  • Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżem jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

     wegeweda
  • Domowe kimchi

     wegeweda
  • Jaglanka z malinami

     wegeweda
  • Omlet konopny na bogato

     wegeweda
  • Wegański, puszysty omlet z jabłkiem

     wegeweda
  • Feta z tofu

     wegeweda
  • Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Jesienna jaglanka

     wegeweda
  • Tarta z morelami i migdałami na kruchym, grubym, orkiszowym spodzie

     wegeweda
  • Jogurtowa owsianka w słoiku z owocami i raw batoniki z daktyli i kakao

     wegeweda
  • Orientalna quinoa z warzywami

     wegeweda
  • Dhal z soczewicy

     wegeweda
  • Włoska Caponata

     wegeweda
  • Kaszotto buraczane

     wegeweda
  • Spaghetti bolognese z jednej michy

     wegeweda
  • Sałatka z kaszy jaglanej z miętą, papryką, ogórkiem i awokado oraz zupa ogórkowa

     wegeweda
  • Koktajl pomidorowy z chili

     wegeweda
  • Napój owsiany

     wegeweda
  • Domowe mleko kokosowe

     wegeweda
  • Pasta z ciecierzycy, awokado i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry

     wegeweda
  • Wegańskie Farfalle a’la Puttanesca

     wegeweda
  • Sałatka niemiecka

     wegeweda
  • Indyjska zupa z soczewicy z ziemniakami

     wegeweda
  • Domowe nachosy

     wegeweda
  • Pesto z bazylii, natki pietruszki i czosnku

     wegeweda
  • Wegańskie placki bananowo-gryczane

     wegeweda
  • Jabłka duszone z jagodami, cynamonem i goździkami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Letni las

     wegeweda
  • Mango lassi

     wegeweda
  • Słoneczne, bezglutenowe fusilli z brokułem, żurawiną i migdałami

     wegeweda
  • Lekka sałatka z roszponki, arbuza, malin i ogórka

     wegeweda
  • Shake truskawkowy

     wegeweda
  • Szpinak z czosnkiem i pomidorami na ciepło - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Majonez ze słonecznika

     wegeweda
  • Smoothie z jarmużu, banana i mango z mlekiem migdałowym

     wegeweda
  • Pasztet z warzyw z rosołu

     wegeweda
  • Komosa ryżowa z warzywami w sosie mango chili

     wegeweda
  • Wegańskie, bezglutenowe spaghetti bolognese

     wegeweda
  • Ostra zupa meksykańska

     wegeweda
  • Napój izotoniczny

     wegeweda
  • Młoda kapusta w pomidorach z czerwoną soczewicą

     wegeweda
  • Wege rosół

     wegeweda
  • Zapiekanka z cukinii i kaszy gryczanej

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Orzeźwiająca Lemoniada

     wegeweda
  • Żytnie gnocchi dyniowe z sosem pieczarkowyn

     wegeweda
  • Dynia faszerowana kaszą jaglaną i tofu

     wegeweda
  • Colesław z młodej kapusty

     wegeweda
  • Kremowy serek z nerkowców z tymiankiem

     wegeweda
  • Red curry z warzywami, tofu i mlekiem kokosowym oraz ostra sałatka z ogórka

     wegeweda
  • Orzeźwiająca sałata ze śmietaną

     wegeweda
  • Pieczone ziemniaki w mundurkach z tymiankiem

     wegeweda
  • Curry z kalafiorem i bakłażanem

     wegeweda
  • Wegański quiche ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

     wegeweda
  • Domowy przecier pomidorowy

     wegeweda
  • Libańska sałatka tabbouleh

     wegeweda
  • Gulasz grzybowy z bakłażanem

     wegeweda
  • Jaglanka z rabarbarem i orzechami włoskimi

     wegeweda
  • Sok cytrusowa moc orzeźwienia

     wegeweda
  • Wegańskie, indyjskie chlebki naan

     wegeweda
  • Makaron kukurydziany z surowym sosem z awokado, bazylii, czosnku i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Kawa zimowa

     wegeweda
  • Dynia pieczona w marynacie z czosnku, wędzonej papryki i garam masala

     wegeweda
  • Risotto z grzybami leśnymi

     wegeweda
  • Łódeczki z sałaty rzymskiej, z wędzonym tofu i sosem musztardowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Mango lassi

     wegeweda
  • Wegański twarożek (bezmleczny)

     wegeweda
  • Spaghetti ze świeżymi pomidorami, szpinakiem, tofu i ziołami (bez glutenu)

     wegeweda
  • Wegańskie placki z cukinii z tzatzikami

     wegeweda
  • Lekka sałatka ze szpinaku z wegańską fetą

     wegeweda
  • Gęsta zupa pomidorowo-warzywna z makaronem z cukinii - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Omlet ze szpinakiem i pomidorkami i sałatka owocowa

     wegeweda
  • Masala z kalafiora i cieciorki

     wegeweda
  • Twarożek z tofu

     wegeweda
Zobacz więcej przepisów
Nikita
Nikita powiedział/a:
Pyszny sok.
08.12.2021, godz. 12:18
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
mniam
29.12.2021, godz. 09:17
annaeko
annaeko powiedział/a:
Prosto, zdrowo i smacznie
09.01.2022, godz. 19:04
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Owocowa moc
18.01.2022, godz. 13:19

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Tortilla wraps z kurczakiem i warzywami na ostro

Tortilla wraps z kurczakiem i warzywami na ostro

Barbara Strużyna
7 5 45 min
Tiramisu z podłużnymi biszkoptami

Tiramisu z podłużnymi biszkoptami

Amarello
13 9 30 min
Jogurt z crunchy, mrożoną żurawiną, chia i miodem gryczanym

Jogurt z crunchy, mrożoną żurawiną, chia i miodem gryczanym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
17 11 15 min
Jagodzianki

Jagodzianki

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 5 80 min
Chrupiące placki z cukinii i ziemniaków

Chrupiące placki z cukinii i ziemniaków

FAMILY
9 11 25 min
Odkwaszający koktajl z botwinki

Odkwaszający koktajl z botwinki

Zielone Koktajle
25 11 5 min
Pizza z mozzarellą, pieczarkami i pomidorami

Pizza z mozzarellą, pieczarkami i pomidorami

Zielenina
11 5 60 min
Sernik na jogurtach

Sernik na jogurtach

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
5 5 60 min
Pyszny deser z jaglanki i jackfruita na roślinnym mleku

Pyszny deser z jaglanki i jackfruita na roślinnym mleku

Barbara Strużyna
8 6 20 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).