![Ostra zupa meksykańska](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-08/10138-photo-main.jpg)
Ostra zupa meksykańska
![](/cache/a32x32/files/users/1070-avatar-881255614.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, zupa
Kuchnia (region): meksykańska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, cytrusy
Składniki:
czerwona papryka - 1 szt.
żółta papryka - 1 szt.
papryczka chili - 2 szt.
ugotowana czerwona fasola - 2 szklanki
ugotowana kukurydza - 1 szklanka
pomidory pokrojone w kostkę - 2 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
przecier pomidorowy lub passata - 500 ml
koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
gałązki świeżej kolendry kilka
kolendra w proszku - 1 łyżeczka
kmin rzymski - 1 łyżeczka
wędzona papryka - 1 łyżeczka
chili w proszku - 1 łyżeczka
tymianek - 1 łyżeczka
sól himalajska - 1/2 łyżeczki
mąka kukurydziana - 2 łyżki
tabasco kilka kropel
sok z limonki kilka kropel
oliwa trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.