![Włoska Caponata](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-09/15783-photo-main.jpg)
Włoska Caponata
![](/cache/a32x32/files/users/1070-avatar-881255614.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
Łodyga selera naciowego - 2 szt.
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Puszka krojonych pomidorów - 2 szt.
Kapary - 3 łyżki
Ocet balsamiczny - 1 łyżka
Cukier trzcinowy - 1 łyżeczka
Sól i pieprz do smaku
Świeża bazylia do podania
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.