• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Konkursy!
    • Serwis
    • Kwartalnik Gotuj w stylu eko.pl
  • Szefowie kuchni
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Konkursy!
    • Serwis
    • Kwartalnik Gotuj w stylu eko.pl
  • Szefowie kuchni
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyKokosowy deser chia z musem mango
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Kokosowy deser chia z musem mango

Kokosowy deser chia z musem mango

wegeweda

Rodzaj posiłku: desery

Specjalne: gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera alergeny: owies

2 osób lubi to
7 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

10 min. 2 porcje

Składniki:

Mleko kokosowe - 400 ml
Płatki owsiane bezglutenowe - 1/2 szklanki
Nasiona chia - 6 łyżek
Mango - 1 szt.
Syrop z agawy - 3 łyżki
świeże owoce: truskawki, maliny, borówki lub inne ulubione -

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Mleko kokosowe wymieszaj ze słodzidłem i nasionami chia. W kielichu blendera zmiksuj obrane i oddzielone od pestki mango. Na dno słoiczków wysyp płatki owsiane, na płatki nałóż 2 łyżki musu z mango. Wlej mleko kokosowe z chia. Na ostatnią warstwę znowu nałóż mango i udekoruj owocami. Gotowe deserki wstaw do lodówki na całą noc, by nasiona chia napęczniały i nabrały żelowej konsystencji. Gotowe!
2 osób lubi to
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • CHIA - NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 200 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CHIA - NASIONA SZAŁWII HISZPAŃSKIEJ BIO 200 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SYROP Z AGAWY BIO 330 g (239 ml) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SYROP Z AGAWY BIO 330 g (239 ml) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MANGO ŚWIEŻE BIO (około 0,65 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    MANGO ŚWIEŻE BIO (około 0,65 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BORÓWKI ŚWIEŻE (POLSKA) BIO (około 0,25 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    BORÓWKI ŚWIEŻE (POLSKA) BIO (około 0,25 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY W PUSZCE (17% TŁUSZCZU) BIO 200 ml - AMAIZIN

    Więcej o produkcie na stronie

    COCONUT MILK - NAPÓJ KOKOSOWY W PUSZCE (17% TŁUSZCZU) BIO 200 ml - AMAIZIN

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 250 g - BIO HARMONIE

    Więcej o produkcie na stronie

    PŁATKI OWSIANE BEZGLUTENOWE BIO 250 g - BIO HARMONIE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika wegeweda

  • Jaglanka z rabarbarem i orzechami włoskimi

     wegeweda
  • Bazyliowo-miętowa pasta z bobu

     wegeweda
  • Pasta z pieczonej papryki i marchwi

     wegeweda
  • Egzotyczne jogurtowo-owsiane śniadanie w słoiku

     wegeweda
  • Ciastka korzenne dla św. Mikołaja

     wegeweda
  • Spaghetti aglio olio z wędzonym tofu i bazylią

     wegeweda
  • Zupa botwinkowa z mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Domowy przecier pomidorowy

     wegeweda
  • Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Majonez sojowy

     wegeweda
  • Masala z kalafiora i cieciorki

     wegeweda
  • Sos ze świeżych, leśnych grzybów

     wegeweda
  • Czerwony ryż smażony z zielonym groszkiem

     wegeweda
  • Zapiekanka ratatouille pod wegańskim beszamelem

     wegeweda
  • Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej (wegańskie i bezglutenowe)

     wegeweda
  • Makaron gryczany z brokułem, sosem pomidorowym i słonecznikiem

     wegeweda
  • Zupa pomidorowa, jak u mamy

     wegeweda
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanej, bez mąki

     wegeweda
  • Lekka zapiekanka z ziemniaków i cukinii z koperkowym jogurtem

     wegeweda
  • Pasztet z warzyw z rosołu

     wegeweda
  • Ostra zupa meksykańska

     wegeweda
  • Wegańskie placki bananowo-gryczane

     wegeweda
  • Wegańskie, bezglutenowe placki z cukinii

     wegeweda
  • Kluski śląskie z batatów z sosem pieczarkowo-koperkowym

     wegeweda
  • Sałatka z pieczonych, młodych ziemniaków z ogórkami, rzodkiewką i majonezem z awokado

     wegeweda
  • Domowe nachosy

     wegeweda
  • Łódeczki z sałaty rzymskiej, z wędzonym tofu i sosem musztardowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Cukinia faszerowana kaszą jaglaną w pomidorach

     wegeweda
  • Wegański twarożek (bezmleczny)

     wegeweda
  • Pełnoziarnisty placek z rabarbarem

     wegeweda
  • Poranny detoks, czyli zielony, oczyszczający koktalj

     wegeweda
  • Spaghetti z brokułem i zielonym groszkiem

     wegeweda
  • Letnia, truskawkowa owsianka z owocami

     wegeweda
  • Muszle ze szpinakiem, tofu i suszonymi pomidorami

     wegeweda
  • Migdałowa tarta z kremem jaglanym i porzeczkami

     wegeweda
  • Jaglanka z jabłkiem, bananem i cynamonem

     wegeweda
  • Bardzo czekoladowa tarta z owocami granatu (bez pieczenia, bez cukru, mąki i mleka)

     wegeweda
  • Smoothie z jarmużu, banana i mango z mlekiem migdałowym

     wegeweda
  • Zwyczajna i najlepsza szarlotka

     wegeweda
  • Wegańskie, bezglutenowe spaghetti bolognese

     wegeweda
  • Falafel

     wegeweda
  • Wegańskie urodzinowe babeczki bananowe

     wegeweda
  • Kasza gryczana w rozmarynie z bakłażanem, soczewicą, pomidorkami truskawkowymi, świeżym szpinakiem i rodzynkami

     wegeweda
  • Wegański, pełnoziarnisty omlet z jabłkami

     wegeweda
  • Cytrynowe muffiny gryczane z borówkami

     wegeweda
  • Tofucznica

     wegeweda
  • Dynia pieczona w marynacie z czosnku, wędzonej papryki i garam masala

     wegeweda
  • Rollsy z limonkową pastą awokado, warzywami i tofu

     wegeweda
  • Kolorowe sorbety bez cukru

     wegeweda
  • Domowe mleko kokosowe

     wegeweda
  • Zapiekanka z cukinii i kaszy gryczanej

     wegeweda
  • Puszyste, pełnoziarniste placki z jabłkami

     wegeweda
  • Majonez ze słonecznika

     wegeweda
  • Migdałowa owsianka z malinami

     wegeweda
  • Pasztet z kaszy jaglanej, grzybów i soczewicy

     wegeweda
  • Kaszotto buraczane

     wegeweda
  • Wegańska fasolka po bretońsku

     wegeweda
  • Ziemniaki hasselback

     wegeweda
  • Paprykowy ryż basmati

     wegeweda
  • Risotto ze szparagami i kaparami

     wegeweda
  • Feta z tofu

     wegeweda
  • Młoda kapusta w pomidorach z czerwoną soczewicą

     wegeweda
  • Orkiszowe tosty z pastą bezjajeczną i warzywami

     wegeweda
  • Kokosanki zero waste

     wegeweda
  • Colesław z młodej kapusty

     wegeweda
  • Tarta z morelami i migdałami na kruchym, grubym, orkiszowym spodzie

     wegeweda
  • Grzanki do zupy

     wegeweda
  • Kompot z rabarbaru

     wegeweda
  • Napój owsiany

     wegeweda
  • Wegański chlebek bananowy

     wegeweda
  • Zimowa owsianka

     wegeweda
  • Komosa ryżowa z warzywami w sosie mango chili

     wegeweda
  • Kasza pęczak z wędzonym tofu, suszonym pomidorem i rukolą

     wegeweda
  • Budyń morelowy

     wegeweda
  • Brownie z fasoli i bananów

     wegeweda
  • Pieczarki faszerowane pastą słonecznikową

     wegeweda
  • Masala Chai

     wegeweda
  • Faszerowane awokado

     wegeweda
  • Wege rosół

     wegeweda
  • Napój izotoniczny

     wegeweda
  • Omlet konopny na bogato

     wegeweda
  • Curry z dyni z ciecierzycą, szpinakiem i sokiem z pomarańczy

     wegeweda
  • Najlepsze burgery z czerwonej fasoli

     wegeweda
  • Chłodnik z pomidorów i ogórków

     wegeweda
  • Kremowy serek z nerkowców z tymiankiem

     wegeweda
  • Fasolka szparagowa w sosie curry z brązowym ryżem, płatkami migdałów i czarnym sezamem

     wegeweda
  • Drożdżowy chlebek żytni

     wegeweda
  • Malinowe serniczki w słoiczkach

     wegeweda
  • Sałatka z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami

     wegeweda
  • Sałatka niemiecka

     wegeweda
  • Makaron kukurydziany z surowym sosem z awokado, bazylii, czosnku i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Jaglanka z malinami

     wegeweda
  • Najłatwiejszy sorbet truskawkowy bez dodatku cukru

     wegeweda
  • Lekka sałatka z roszponki, arbuza, malin i ogórka

     wegeweda
  • Makaron z sosem ze świeżych pomidorów, z cukinią i marchewką

     wegeweda
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw

     wegeweda
  • Krem z cukinii, marchwi i ziemniaków

     wegeweda
  • Kotlety z brokułów i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Leczo z papryki, cukinii i dyni

     wegeweda
  • Kawa zimowa

     wegeweda
  • Owoce leśne pod kokosowo-migdałową kruszonką

     wegeweda
  • Mango lassi

     wegeweda
  • Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu

     wegeweda
  • Kasza pęczak z kostką sojową, suszonymi pomidorami i morelami, z dużą ilością zieleniny

     wegeweda
  • Wegańska pizza obfitości na orkiszowym spodzie

     wegeweda
  • Jesienna jaglanka

     wegeweda
  • Pomidorowe spaghetti ze szparagami, bazylią i miętą

     wegeweda
  • Ciastka digestive

     wegeweda
  • Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry

     wegeweda
  • Domowa granola

     wegeweda
  • Korzenna herbatka zielona z pomarańczą

     wegeweda
  • Czekoladowy budyń jaglany

     wegeweda
  • Wegańska zupa pieczarkowa

     wegeweda
  • Wegańskie, indyjskie chlebki naan

     wegeweda
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem, borówkami i cynamonową posypką

     wegeweda
  • Wegańska zupa ogórkowa

     wegeweda
  • Risotto z grzybami leśnymi

     wegeweda
  • Hummus najlepszy

     wegeweda
  • Żytnie gnocchi dyniowe z sosem pieczarkowyn

     wegeweda
  • Gulasz węgierski z boczniakami

     wegeweda
  • Gulasz afrykański

     wegeweda
  • Pesto pietruszkowo-bazyliowe na kanapki

     wegeweda
  • Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Curry z kalafiorem i bakłażanem

     wegeweda
  • Hummus

     wegeweda
  • Krupnik wegański

     wegeweda
  • Tajska zupa kokosowa

     wegeweda
  • Makowiec bez pieczenia

     wegeweda
  • Wegański, puszysty omlet z jabłkiem

     wegeweda
Zobacz więcej przepisów
zyjezebyjesc
zyjezebyjesc powiedział/a:
małe co nieco. pyszne!
04.07.2018, godz. 09:52
Dorota Woźniak - Twins Pot
Dorota Woźniak - Twins Pot powiedział/a:
Pyszny deser. Uwielbiam mango :)
04.07.2018, godz. 11:42
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
Ja również ☺
30.08.2018, godz. 15:06
gusia1000
gusia1000 powiedział/a:
Trzeba koniecznie wypróbować ten przepis.
05.07.2018, godz. 23:25
Skoter
Skoter powiedział/a:
Tylko trzeba zwracąć uwagę, że nasion chia nie można zjadać więcej niż 2 łyżki
16.07.2018, godz. 09:16
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
A z jakiego powodu nie można więcej niż 2 łyżki? pierwszy raz o tym słyszę ...
30.08.2018, godz. 15:07
Six chats dans la cuisine ☺
Six chats dans la cuisine ☺ powiedział/a:
Fajny deserek, lubię mango ☺
30.08.2018, godz. 15:08

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Wegańska fasolka po bretońsku

Wegańska fasolka po bretońsku

wegeweda
7 8 25 min
Zupa brokułowa z białymi warzywami

Zupa brokułowa z białymi warzywami

Barbara Strużyna
7 5 45 min
Sernik kokosowo-migdałowy w wersji wegańskiej :)

Sernik kokosowo-migdałowy w wersji wegańskiej :)

Zdrowie na języku
10 6 45 min
Fuji cake ciasto z czarnego sezamu

Fuji cake ciasto z czarnego sezamu

Anita Zegadło - AZgotuj
9 11 40 min
Pasta z fasolki mung

Pasta z fasolki mung

@zdrowoprzezlife
8 16 5 min
Zupa grzybowa z ciecierzycą

Zupa grzybowa z ciecierzycą

Anita Zegadło - AZgotuj
6 7 0 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Strona główna
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Nowe produkty
    • Kulinarne ABC
    • Wiemy co jemy
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Aktualności
    • Konkursy!
    • Serwis
    • Kwartalnik Gotuj w stylu eko.pl
  • Szefowie kuchni
  • Kontakt
  • FAQ / pomoc
  • Regulamin i polityka prywatności
  • Polityka plików cookie
Serwis wykreowała elastika
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

@gotujwstylueko.pl