![Kluski śląskie z batatów z sosem pieczarkowo-koperkowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-02/11018-photo-main.jpg)
Kluski śląskie z batatów z sosem pieczarkowo-koperkowym
![](/cache/a32x32/files/users/1070-avatar-881255614.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, owies, nabiał krowi
Składniki:
bataty - 1 i 1/2 kg
mąka ziemniaczana - 1 szklanka
mąka owsiana lub zmielone płatki owsiane bezglutenowe - 4 szklanki
sól - 1/2 łyżeczki
oliwa - 1 łyżka
Składniki na sos
pieczarki - 500 g
jogurt sojowy - 1 szklanka
koperek - 1 pęk
sól do smaku
oliwa trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.