Pieczone warzywa z pietruszkowym pesto
wegewedaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, drożdże
Składniki:
Dynia - 200 g
Cukinia - 1 szt.
Pomidorki papryczkowe - 10 szt.
Papryka słodka - 1 łyżeczka
Tymianek - 1 łyżeczka
Czosnek suszony - 1/2 łyżeczki
Oregano - 1/2 łyżeczki
Sól - 1 łyżeczka
Oliwa - 3 łyżki
Natka pietruszki - 1 pęk
Czosnek - 3 ząbki
Orzechy nerkowca - 1/2 szklanki
Nasiona słonecznika - 2 łyżki
Oliwa - 1/3 szklanki
Woda - 2 łyżki
Sól - 2 szczypty
Dodatki: Świeże pomidorki papryczkowe przekrojone na połówki, płatki drożdżowe
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.