• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyMango lassi
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Mango lassi

Mango lassi

wegeweda

Rodzaj posiłku: napoje, śniadanie

Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegańskie

13 osób lubi to
9 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

10 min. 2 porcje

Składniki:

duże, dojrzałe mango - 1 szt.
jogurt sojowy - 1 szklanka
woda - 1/2 szklanki
mięta kilka listków
kardamon szczypta

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Mango obierz ze skórki, usuń pestkę. Owoc przełóż do pojemnika blendera, dodaj resztę składników: jogurt sojowy, wodę i kardamon. Zmiksuj dokładnie na gładki mus. Udekoruj listkami świeżej mięty i kardamonem.
13 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Zobacz inne przepisy Użytkownika wegeweda

  • Wegańskie placki bananowo-gryczane

     wegeweda
  • Tajska zupa kokosowa

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Matcha

     wegeweda
  • Makowiec bez pieczenia

     wegeweda
  • Sałatka z kaszy jaglanej z miętą, papryką, ogórkiem i awokado oraz zupa ogórkowa

     wegeweda
  • Jaglanka z rabarbarem i orzechami włoskimi

     wegeweda
  • Jesienna jaglanka

     wegeweda
  • Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczą i grzankami

     wegeweda
  • Domowa granola

     wegeweda
  • Wegańskie sushi z marchewką, a’la łosoś, z tofu i warzywami oraz sałatka Wakame

     wegeweda
  • Wegańska zupa ogórkowa

     wegeweda
  • Kasza pęczak z kostką sojową, suszonymi pomidorami i morelami, z dużą ilością zieleniny

     wegeweda
  • Masala z kalafiora i cieciorki

     wegeweda
  • Letnia, truskawkowa owsianka z owocami

     wegeweda
  • Wegańskie Mac and Cheese

     wegeweda
  • Młoda kapusta w pomidorach z czerwoną soczewicą

     wegeweda
  • Wegańska zupa pieczarkowa

     wegeweda
  • Curry z kalafiorem i bakłażanem

     wegeweda
  • Owoce leśne pod kokosowo-migdałową kruszonką

     wegeweda
  • Curry z dyni z ciecierzycą, szpinakiem i sokiem z pomarańczy

     wegeweda
  • Leczo - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Faszerowane awokado

     wegeweda
  • Risotto z grzybami leśnymi

     wegeweda
  • Pasztet z warzyw z rosołu

     wegeweda
  • Wegański twarożek (bezmleczny)

     wegeweda
  • Ciastka korzenne dla św. Mikołaja

     wegeweda
  • Gulasz afrykański

     wegeweda
  • Wegańskie, bezglutenowe placki z cukinii

     wegeweda
  • Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej (wegańskie i bezglutenowe)

     wegeweda
  • Dhal z soczewicy

     wegeweda
  • Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

     wegeweda
  • Sałatka z pieczonych, młodych ziemniaków z ogórkami, rzodkiewką i majonezem z awokado

     wegeweda
  • Ciastka digestive

     wegeweda
  • Makaron z sosem ze świeżych pomidorów, z cukinią i marchewką

     wegeweda
  • Kokosanki zero waste

     wegeweda
  • Sałatka grecka z wegańską fetą

     wegeweda
  • Colesław z młodej kapusty

     wegeweda
  • Hummus

     wegeweda
  • Ziemniaki hasselback

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Orzeźwiająca Lemoniada

     wegeweda
  • Krem z pieczonej papryki - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Sałatka z kaszy jaglanej, szpinaku i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżem jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

     wegeweda
  • Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Cytrynowe muffiny gryczane z borówkami

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Mocha Coffee

     wegeweda
  • Krem z cukinii i białych warzyw z dyniowymi grzankami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Domowy przecier pomidorowy

     wegeweda
  • Tapenada

     wegeweda
  • Majonez ze słonecznika

     wegeweda
  • Domowe nachosy

     wegeweda
  • Kremowy serek z nerkowców z tymiankiem

     wegeweda
  • Żytnie gnocchi dyniowe z sosem pieczarkowyn

     wegeweda
  • Pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej

     wegeweda
  • Sałatka jarzynowa z majonezem z kalafiora - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Wege rosół

     wegeweda
  • Orzeźwiająca sałata ze śmietaną

     wegeweda
  • Sałatka z jarmużu, batata i cieciorki z sosem miętowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Pesto z bazylii, natki pietruszki i czosnku

     wegeweda
  • Pasta z pieczonych pomidorów, papryki i czosnku

     wegeweda
  • Tofucznica

     wegeweda
  • Wegańska fasolka po bretońsku

     wegeweda
  • Wegańskie, indyjskie chlebki naan

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Marchewkowe ciastko

     wegeweda
  • Red curry z warzywami, tofu i mlekiem kokosowym oraz ostra sałatka z ogórka

     wegeweda
  • Kalafiornica z pomidorami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Domowe mleko kokosowe

     wegeweda
  • Koktajl pomidorowy z chili

     wegeweda
  • Wegańska pizza obfitości na orkiszowym spodzie

     wegeweda
  • Leczo z papryki, cukinii i dyni

     wegeweda
  • Twarożek z tofu

     wegeweda
  • Hummus buraczkowy

     wegeweda
  • Lekka sałatka z roszponki, arbuza, malin i ogórka

     wegeweda
  • Zupa botwinkowa z mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Gęsta zupa pomidorowo-warzywna z makaronem z cukinii - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Truskawka z migdałem

     wegeweda
  • Falafel

     wegeweda
  • Wegańskie, bezglutenowe spaghetti bolognese

     wegeweda
  • Tatar z grillowanej cukinii i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Gulasz węgierski z boczniakami

     wegeweda
  • Egzotyczne jogurtowo-owsiane śniadanie w słoiku

     wegeweda
  • Krem z cukinii, marchwi i ziemniaków

     wegeweda
  • Klasyczna kanapka z pomidorowym humusem i warzywami

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Pinacolada

     wegeweda
  • Makaron gryczany z brokułem, sosem pomidorowym i słonecznikiem

     wegeweda
  • Smoothie z jarmużu, banana i mango z mlekiem migdałowym

     wegeweda
  • Pasta z ciecierzycy, awokado i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Hummus najlepszy

     wegeweda
  • Najłatwiejszy sorbet truskawkowy bez dodatku cukru

     wegeweda
  • Muszle ze szpinakiem, tofu i suszonymi pomidorami

     wegeweda
  • Zwyczajna i najlepsza szarlotka

     wegeweda
  • Baba Ghanoush

     wegeweda
  • Omlet konopny na bogato

     wegeweda
  • Orientalna quinoa z warzywami

     wegeweda
  • Spaghetti z brokułem i zielonym groszkiem

     wegeweda
  • Zapiekanka z cukinii i bakłażana po prowansalsku - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Zakwas z buraków - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Pasztet z kaszy jaglanej, grzybów i soczewicy

     wegeweda
  • Surówka – bomba witaminowa - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Komosa ryżowa z warzywami w sosie mango chili

     wegeweda
  • Jaglanka z malinami

     wegeweda
  • Zapiekanka z cukinii i kaszy gryczanej

     wegeweda
  • Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry

     wegeweda
  • Spaghetti bolognese z jednej michy

     wegeweda
  • Kolorowe sorbety bez cukru

     wegeweda
  • Zapiekanka z ziemniaków i brokuła z sosem z nerkowców

     wegeweda
  • Zapiekanka ratatouille pod wegańskim beszamelem

     wegeweda
  • Kokosowy deser chia z musem mango

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Snickers

     wegeweda
  • Migdałowa owsianka z malinami

     wegeweda
  • Paprykowy ryż basmati

     wegeweda
  • Łódeczki z sałaty rzymskiej, z wędzonym tofu i sosem musztardowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Słoneczna sałatka z rukoli, pomarańczy i granata

     wegeweda
  • Makaron kukurydziany z surowym sosem z awokado, bazylii, czosnku i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Smalec z fasoli ze skwarkami

     wegeweda
  • Drożdżowy chlebek żytni

     wegeweda
  • Tarta z morelami i migdałami na kruchym, grubym, orkiszowym spodzie

     wegeweda
  • Dynia pieczona w marynacie z czosnku, wędzonej papryki i garam masala

     wegeweda
  • Fasolka szparagowa w sosie curry z brązowym ryżem, płatkami migdałów i czarnym sezamem

     wegeweda
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem, borówkami i cynamonową posypką

     wegeweda
  • Carpaccio z buraka

     wegeweda
  • Libańska sałatka tabbouleh

     wegeweda
  • Sałatka z roszponki, mango i awokado z sosem mango

     wegeweda
  • Rollsy z limonkową pastą awokado, warzywami i tofu

     wegeweda
  • Orkiszowe tosty z pastą bezjajeczną i warzywami

     wegeweda
  • Czekoladowy budyń jaglany

     wegeweda
  • Kompot z rabarbaru

     wegeweda
  • Wrapy z guacamole, pesto i warzywami

     wegeweda
  • Zimowa owsianka

     wegeweda
  • Poranny detoks, czyli zielony, oczyszczający koktalj

     wegeweda
  • Kluski śląskie z batatów z sosem pieczarkowo-koperkowym

     wegeweda
  • Spaghetti aglio olio z wędzonym tofu i bazylią

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Mango lassi

     wegeweda
  • Pomidorowe spaghetti ze szparagami, bazylią i miętą

     wegeweda
  • Pieczarkowa pasta do kanapek

     wegeweda
  • Frytki z dyni - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Wegańskie urodzinowe babeczki bananowe

     wegeweda
  • Naleśniki z serkiem i owocami

     wegeweda
  • Majonez sojowy

     wegeweda
  • Najlepsze burgery z czerwonej fasoli

     wegeweda
  • Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Korzenna herbatka zielona z pomarańczą

     wegeweda
  • Wegański, puszysty omlet z jabłkiem

     wegeweda
  • Grzanki do zupy

     wegeweda
  • Kasza gryczana w rozmarynie z bakłażanem, soczewicą, pomidorkami truskawkowymi, świeżym szpinakiem i rodzynkami

     wegeweda
  • Roladki z grillowanej cukinii z pastą ze słonecznika i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Wegański quiche ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

     wegeweda
  • Feta z tofu

     wegeweda
  • Sałatka z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami

     wegeweda
  • Zupa pomidorowa, jak u mamy

     wegeweda
  • Chrupiące kąski z tofu z sosem BBQ

     wegeweda
  • Jogurtowa owsianka w słoiku z owocami i raw batoniki z daktyli i kakao

     wegeweda
  • Puszyste, pełnoziarniste placki z jabłkami

     wegeweda
  • Czerwony ryż smażony z zielonym groszkiem

     wegeweda
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanej, bez mąki

     wegeweda
  • Napój owsiany

     wegeweda
  • Jaglanka z jabłkiem, bananem i cynamonem

     wegeweda
  • Wegański chlebek bananowy

     wegeweda
  • Bazyliowo-miętowa pasta z bobu

     wegeweda
  • Pesto pietruszkowo-bazyliowe na kanapki

     wegeweda
  • Wegański bigos sylwestrowy

     wegeweda
  • Kaszotto buraczane

     wegeweda
  • Szpinak z czosnkiem i pomidorami na ciepło - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Pieczarki faszerowane pastą słonecznikową

     wegeweda
  • Wegański a’la Cezar

     wegeweda
  • Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu

     wegeweda
  • Pełnoziarnisty placek z rabarbarem

     wegeweda
  • Sałatka niemiecka

     wegeweda
  • Sałatka włoska

     wegeweda
  • Brownie z fasoli i bananów

     wegeweda
  • Wegański, pełnoziarnisty omlet z jabłkami

     wegeweda
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw

     wegeweda
  • Surówka z kapusty pekińskiej - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Malinowe serniczki w słoiczkach

     wegeweda
  • Pasta z pieczonej papryki i marchwi

     wegeweda
  • Budyń morelowy

     wegeweda
  • Spaghetti pomidorowe z cukinii z papryką i ziołami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Sos ze świeżych, leśnych grzybów

     wegeweda
  • Dynia faszerowana kaszą jaglaną i tofu

     wegeweda
  • Napój izotoniczny

     wegeweda
  • Penne ziołowe i gęsta zupa pomidora z makaronem z cukinii

     wegeweda
  • Kotlety z brokułów i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Bigos z kiszonej kapusty - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Kotleciki z kaszy jaglanej i ciecierzycy, kalafior i fasolka z czosnkiem

     wegeweda
  • Lekka zapiekanka z ziemniaków i cukinii z koperkowym jogurtem

     wegeweda
  • Bardzo czekoladowa tarta z owocami granatu (bez pieczenia, bez cukru, mąki i mleka)

     wegeweda
  • Kasza pęczak z wędzonym tofu, suszonym pomidorem i rukolą

     wegeweda
  • Ostra zupa meksykańska

     wegeweda
  • Kawa zimowa

     wegeweda
  • Risotto ze szparagami i kaparami

     wegeweda
  • Krupnik wegański

     wegeweda
  • Omlet ze szpinakiem i pomidorkami i sałatka owocowa

     wegeweda
  • Jabłka duszone z jagodami, cynamonem i goździkami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Migdałowa tarta z kremem jaglanym i porzeczkami

     wegeweda
  • Pasta a’la rybna

     wegeweda
  • Masala Chai

     wegeweda
  • Aromatyczne frytki z dyni i pełnoziarniste muffiny z borówkami

     wegeweda
  • Chłodnik z pomidorów i ogórków

     wegeweda
  • Cukinia faszerowana kaszą jaglaną w pomidorach

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Letni las

     wegeweda
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
22.01.2019, godz. 17:26
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Dobre :)
25.01.2019, godz. 17:55
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
Super
26.01.2019, godz. 20:27
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
28.01.2019, godz. 18:27
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Pyszne
04.04.2019, godz. 13:35
annaeko
annaeko powiedział/a:
Smacznie i zdrowo
10.04.2019, godz. 10:06
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Uwielbiam
21.09.2020, godz. 08:18
Renixx
Renixx powiedział/a:
Rewelacja, moje smaki
16.01.2021, godz. 14:44
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
19.01.2021, godz. 13:55

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).