![Wegańskie Farfalle a’la Puttanesca](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-09/15780-photo-main.jpg)
Wegańskie Farfalle a’la Puttanesca
![](/cache/a32x32/files/users/1070-avatar-881255614.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, drożdże, pszenica
Składniki:
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 4 ząbki
Papryczka chili - 1 szt.
Kapary - 4 łyżki
Pomidory suszone - 6 szt.
Oliwki czarne - 4 łyżki
Sos sojowy - 1 łyżka
Świeże listki bazylii - 1 garść
Świeże listki oregano - 1 garść
Suszone oregano - 1 łyżeczka
Passata domowa lub bio - 1 litr
Sól i pieprz do smaku
Oliwa z oliwek
Płatki drożdżowe do posypania
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.