Masala z kalafiora i cieciorki
wegewedaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
Ugotowana ciecierzyca - 1 szklanka
Sparzone, pokrojone w kostkę pomidory - 2 szt.
Koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Papryczka chili - 1 szt.
Garam masala - 2 łyżeczki
Wędzona papryka - 1/3 łyżeczki
Chili w proszku - 1/3 - 1/2 łyżeczki
Liść laurowy - 1 szt.
Sok z limonki
Woda - 1/2 szklanki
Mleko kokosowe - 1/2 szklanki
Świeża kolendra - 1 pęk
Oliwa trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.