![Najlepsze burgery z czerwonej fasoli](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-08/10119-photo-main.jpg)
Najlepsze burgery z czerwonej fasoli
![](/cache/a32x32/files/users/1070-avatar-881255614.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, z grilla
Kuchnia (region): amerykańska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, strączkowe, pszenica
Składniki:
czerwona papryka - 2 szt.
mała cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
świeża kolendra - 1 pęk
kmin rzymski - 1 łyżeczka
wędzona, słodka papryka - 1 łyżeczka
cynamon szczypta
sól himalajska - 1/2 łyżeczki
bułka tarta, u mnie żytnia - 3/4 szklanki
dobrej jakości bułki - 6 szt.
do podania: dowolne dodatki, np. sałata lodowa, pomidory, ogórki kiszone, czerwona cebula, ketchup, musztarda, majonez trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.