Pasztet z kaszy jaglanej, grzybów i soczewicy
wegewedaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, grzyby, owies
Składniki:
pietruszka - 2 szt.
seler kawałek
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
kasza jaglana - 1 i 1/2 szklanki
brązowa soczewica - 1 i 1/2 szklanki
suszone grzyby - 10 szt.
zmielone płatki owsiane - 1/2 szklanki
kmin rzymski - 1 łyżeczka
kolendra - 1 łyżeczka
wędzona papryka - 1 łyżeczka
kardamon - 1/2 łyżeczki
pieprz i sól do smaku
oliwa trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.