![Tajska zupa kokosowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2017-11/10501-photo-main.jpg)
Tajska zupa kokosowa
![](/cache/a32x32/files/users/1070-avatar-881255614.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, cytrusy
Składniki:
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
czerwona papryka - 1 szt.
cukinia - 1 szt.
papryczka chili - 1 szt.
marynowana kukurydza - 1 słoik
tofu naturalne - 1 kostka
łodyga trawy cytrynowej - 1 szt.
czerwona pasta curry - 2 łyżeczki
kurkuma - 1 łyżeczka
kolendra mielona - 1 łyżeczka
sól himalajska - 1/2 łyżeczki
mleko kokosowe - 400 ml
sok z limonki
olej kokosowy trochę
do podania: makaron ryżowy, listki świeżej kolendry
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.