Buddha bowl
wegewedaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Składniki:
Wędzone tofu - 1/2 kostki
Awokado - 1/2 szt.
Pomidor - 1 szt.
2 liście czerwonej kapusty
2 liście sałaty lodowej
Bakłażan - 1/2 szt.
Cebula - 1/2 szt.
Czosnek - 2 ząbki
Świeży szpinak - 1 garść
Kurkuma - 1/2 łyżeczki
Garam masala szczypta
Mleko kokosowe - 2 łyżki
Mąka ziemniaczana - 1/2 szklanki
Kiełki rzodkiewki trochę
Jogurt kokosowy - 3 łyżki
Oliwa - 3 łyżki
Olej kokosowy - 2 łyżki
Sól do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.