Komosa ryżowa z warzywami w sosie mango chili
wegewedaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): afrykańska
Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
cukinia - 1 szt.
papryka czerwona - 1 szt.
bakłażan - 1 szt.
ugotowana czerwona fasola - 2 szklanki
mango - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 3 ząbki
papryczka chili - 2 szt.
przecier pomidorowy - 2 łyżki
woda - 2 szklanki
sok z limonki - 1 szt.
świeża kolendra - 1 pęk
świeży szpinak - 2 garści
pomidory koktajlowe - 2 garści
garam masala - 1 łyżeczka
kurkuma - 1 łyżeczka
wędzona papryka - 1 łyżeczka
chili w proszku - 1/3 łyżeczki
sól do smaku
oliwa trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.