• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyPasztet z warzyw z rosołu
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Pasztet z warzyw z rosołu

Pasztet z warzyw z rosołu

wegeweda

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski

Kuchnia (region): polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie

Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, soja, strączkowe, grzyby, owies

17 osób lubi to
12 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

90 min 1 porcja

Składniki:

włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por, kapusta, cebula) - z rosołu
suchy ryż - 1 szklanka
sucha brązowa soczewica - 1 szklanka
mielone migdały - 1/3 szklanki
zmielone płatki owsiane - 1/2 szklanki
suszonych grzybów, ugotowanych w zupie lub moczonych przez noc w wodzie kilka
olej - 1/3 szklanki
sos sojowy - 2 łyżki
posiekana natka pietruszki garść
kmin rzymski - 1 łyżeczka
mielona kolendra - 1 łyżeczka
papryka wędzona - 1/2 łyżeczki
kurkuma - 1/2 łyżeczki
rozmaryn - 1/2 łyżeczki
suszony czosnek - 1/2 łyżeczki
imbir szczypta
gałka muszkatołowa szczypta
sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Ostudzone warzywa pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do dużej miski.
KROK 2:  Soczewicę i ryż ugotuj w osobnych garnkach. Dodaj do warzyw wraz z olejem. Zblenduj ręcznym blenderem na gładką masę. Jeśli posiadasz malakser, na pewno pójdzie Ci szybciej.
KROK 3:  Dodaj płatki owsiane i migdały. Utwardzą i zbiją masę, dzięki czemu pasztet będzie się lepiej kroił. Dodaj grzyby, natkę pietruszki, sos sojowy i przyprawy. Ponownie zmiksuj.
KROK 4:  Formę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż do niej pasztetową masę i piecz w temperaturze 180 stopni przez około godzinę. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw uchylone drzwiczki piekarnika, aby pasztet powoli obniżał swoją temperaturę. Po wyjęciu, pasztet musi całkowicie wystygnąć, abyś mógł zacząć go kroić. Smacznego!
17 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • KURKUMA MIELONA BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    KURKUMA MIELONA BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA MIGDAŁOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA MIGDAŁOWA BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNO MIELONA 600 g - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA BIO 40 g - LEBENSABUM

    Więcej o produkcie na stronie

    GAŁKA MUSZKATOŁOWA MIELONA BIO 40 g - LEBENSABUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • NATKA PIETRUSZKI SUSZONA BIO 20 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    NATKA PIETRUSZKI SUSZONA BIO 20 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    RYŻ BASMATI BIAŁY BEZGLUTENOWY BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK GRANULOWANY BIO 70 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK GRANULOWANY BIO 70 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KMIN RZYMSKI MIELONY BIO 30 g – DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    KMIN RZYMSKI MIELONY BIO 30 g – DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KOLENDRA MIELONA BIO 30 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    KOLENDRA MIELONA BIO 30 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PŁATKI OWSIANE BIO 300 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    PŁATKI OWSIANE BIO 300 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g - RUNOLAND

    Więcej o produkcie na stronie

    PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g - RUNOLAND

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SOCZEWICA BRĄZOWA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - TERRASANA

    Więcej o produkcie na stronie

    SOS SOJOWY TAMARI MOCNY BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - TERRASANA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • WŁOSZCZYZNA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,60 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    WŁOSZCZYZNA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,60 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PAPRYKA SŁODKA WĘDZONA BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PAPRYKA SŁODKA WĘDZONA BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika wegeweda

  • Zupa botwinkowa z mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Chleb z niepalonej kaszy gryczanej, bez mąki

     wegeweda
  • Rollsy z limonkową pastą awokado, warzywami i tofu

     wegeweda
  • Wegańskie placki bananowo-gryczane

     wegeweda
  • Szpinak z czosnkiem i pomidorami na ciepło - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Łódeczki z sałaty rzymskiej, z wędzonym tofu i sosem musztardowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Wegański, pełnoziarnisty omlet z jabłkami

     wegeweda
  • Zapiekanka z cukinii i kaszy gryczanej

     wegeweda
  • Aromatyczne frytki z dyni i pełnoziarniste muffiny z borówkami

     wegeweda
  • Sałatka grecka z wegańską fetą

     wegeweda
  • Wegańska zupa pieczarkowa

     wegeweda
  • Kasza gryczana z dynią, jarmużem i hummusem

     wegeweda
  • Hummus buraczkowy

     wegeweda
  • Pasztet z kaszy jaglanej, grzybów i soczewicy

     wegeweda
  • Makowiec bez pieczenia

     wegeweda
  • Pasta a’la rybna

     wegeweda
  • Pieczone kotlety z buraka i kaszy jaglanej

     wegeweda
  • Pełnoziarnisty placek z rabarbarem

     wegeweda
  • Sałatka z jarmużu, batata i cieciorki z sosem miętowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Wegańskie, bezglutenowe placki z cukinii

     wegeweda
  • Wegańskie Mac and Cheese

     wegeweda
  • Pesto pietruszkowo-bazyliowe na kanapki

     wegeweda
  • Wegański a’la Cezar

     wegeweda
  • Budyń morelowy

     wegeweda
  • Sałatka z pieczonych, młodych ziemniaków z ogórkami, rzodkiewką i majonezem z awokado

     wegeweda
  • Owoce leśne pod kokosowo-migdałową kruszonką

     wegeweda
  • Krupnik wegański

     wegeweda
  • Brownie z fasoli i bananów

     wegeweda
  • Baba Ganoush

     wegeweda
  • Wegańskie Farfalle a’la Puttanesca

     wegeweda
  • Surowy deser czekoladowy

     wegeweda
  • Fasolka szparagowa w sosie curry z brązowym ryżem, płatkami migdałów i czarnym sezamem

     wegeweda
  • Orzeźwiająca sałata ze śmietaną

     wegeweda
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem, borówkami i cynamonową posypką

     wegeweda
  • Sałatka z kaszy jaglanej z miętą, papryką, ogórkiem i awokado oraz zupa ogórkowa

     wegeweda
  • Poranny detoks, czyli zielony, oczyszczający koktalj

     wegeweda
  • Kasza pęczak z wędzonym tofu, suszonym pomidorem i rukolą

     wegeweda
  • Koktajl moc antyoksydantów

     wegeweda
  • Hummus najlepszy

     wegeweda
  • Majonez ze słonecznika

     wegeweda
  • Bakłażan faszerowany kaszą jaglaną i pomidorami z sosem czosnkowym

     wegeweda
  • Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

     wegeweda
  • Najlepsze burgery z czerwonej fasoli

     wegeweda
  • Gulasz grzybowy z bakłażanem

     wegeweda
  • Jaglanka z malinami

     wegeweda
  • Kompot z rabarbaru

     wegeweda
  • Kasza pęczak z kostką sojową, suszonymi pomidorami i morelami, z dużą ilością zieleniny

     wegeweda
  • Krem dyniowo-marchewkowy z pomarańczą i grzankami

     wegeweda
  • Pasztet z soczewicy i kaszy jaglanej

     wegeweda
  • Cukinia faszerowana kaszą jaglaną w pomidorach

     wegeweda
  • Zupa pomidorowa, jak u mamy

     wegeweda
  • Krem z cukinii, marchwi i ziemniaków

     wegeweda
  • Muszle ze szpinakiem, tofu i suszonymi pomidorami

     wegeweda
  • Owsianka ze śliwką, morwą i orzechami laskowymi

     wegeweda
  • Kokosowo-cytrynowe spaghetti z nutą kolendry

     wegeweda
  • Drożdżowy chlebek żytni

     wegeweda
  • Wegańskie chili z papryką, fasolą, kukurydzą i kolendrą

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Letni las

     wegeweda
  • Jaglanka z rabarbarem i orzechami włoskimi

     wegeweda
  • Słoneczna sałatka z rukoli, pomarańczy i granata

     wegeweda
  • Kolorowe kanapki z cukinii

     wegeweda
  • Zapiekanka z cukinii i bakłażana po prowansalsku - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Wegański quiche ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

     wegeweda
  • Kokosanki zero waste

     wegeweda
  • Krem z pieczonej papryki - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Kasza jaglana z papryką, bakłażanem i pomidorami

     wegeweda
  • Curry z dyni z ciecierzycą, szpinakiem i sokiem z pomarańczy

     wegeweda
  • Wegańska fasolka po bretońsku

     wegeweda
  • Pasta z pieczonej papryki i marchwi

     wegeweda
  • Wege rosół

     wegeweda
  • Wegański twarożek (bezmleczny)

     wegeweda
  • Sałatka jarzynowa z majonezem z kalafiora - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Gulasz z duszonymi warzywami i kaszą gryczaną

     wegeweda
  • Zapiekanka ratatouille pod wegańskim beszamelem

     wegeweda
  • Zimowa owsianka

     wegeweda
  • Młoda kapusta w pomidorach z czerwoną soczewicą

     wegeweda
  • Sałatka włoska

     wegeweda
  • Smoothie z jarmużu, banana i mango z mlekiem migdałowym

     wegeweda
  • Makaron kukurydziany z surowym sosem z awokado, bazylii, czosnku i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Roladki z grillowanej cukinii z pastą ze słonecznika i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Ciastka korzenne dla św. Mikołaja

     wegeweda
  • Mango lassi

     wegeweda
  • Sałatka z roszponki, mango i awokado z sosem mango

     wegeweda
  • Domowe kimchi

     wegeweda
  • Czerwony ryż smażony z zielonym groszkiem

     wegeweda
  • Sałatka z kaszy jaglanej, szpinaku i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Pieczarkowa pasta do kanapek

     wegeweda
  • Penne ziołowe i gęsta zupa pomidora z makaronem z cukinii

     wegeweda
  • Cytrynowe muffiny gryczane z borówkami

     wegeweda
  • Carpaccio z buraka z hummusem, rukolą, granatem i orzechami włoskimi

     wegeweda
  • Krem z zielonego groszku z miętą

     wegeweda
  • Ziemniaki hasselback

     wegeweda
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw

     wegeweda
  • Grzanki do zupy

     wegeweda
  • Zupa tajska z makaronem konjac

     wegeweda
  • Pieczony kalafior w sosie BBQ

     wegeweda
  • Domowe mleko kokosowe

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Matcha

     wegeweda
  • Deser czekoladowy

     wegeweda
  • Sałatka niemiecka

     wegeweda
  • Curry z kalafiorem i bakłażanem

     wegeweda
  • Majonez sojowy

     wegeweda
  • Kaszotto buraczane

     wegeweda
  • Sok super greenies

     wegeweda
  • Grillowane szparagi i pieczarki z sałatką z pomidorów

     wegeweda
  • Makaron z sosem ze świeżych pomidorów, z cukinią i marchewką

     wegeweda
  • Tajska zupa kokosowa

     wegeweda
  • Spaghetti bolognese z jednej michy

     wegeweda
  • Wegańskie lody czekoladowe

     wegeweda
  • Sok cytrusowa moc orzeźwienia

     wegeweda
  • Pieczone, aromatyczne bataty ze śródziemnomorską sałatką

     wegeweda
  • Pieczone ziemniaki w mundurkach z tymiankiem

     wegeweda
  • Jabłka duszone z jagodami, cynamonem i goździkami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Pieczone bataty z sosem miętowo-kolendrowym

     wegeweda
  • Wegański, puszysty omlet z jabłkiem

     wegeweda
  • Domowe nachosy

     wegeweda
  • Jesienna jaglanka

     wegeweda
  • Ciastka digestive

     wegeweda
  • Wegański bigos sylwestrowy

     wegeweda
  • Czekoladowy budyń jaglany

     wegeweda
  • Puszyste, pełnoziarniste placki z jabłkami

     wegeweda
  • Surówka – bomba witaminowa - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Surówka z kapusty pekińskiej - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Komosa ryżowa z warzywami w sosie mango chili

     wegeweda
  • Salsa ananasowa

     wegeweda
  • Zwyczajna i najlepsza szarlotka

     wegeweda
  • Indyjska zupa z soczewicy z ziemniakami

     wegeweda
  • Domowa granola

     wegeweda
  • Risotto z grzybami leśnymi

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Mocha Coffee

     wegeweda
  • Faszerowane awokado

     wegeweda
  • Zupa dyniowa z imbirem, kurkumą i mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Kolorowe sorbety bez cukru

     wegeweda
  • Pieczone warzywa z pietruszkowym pesto

     wegeweda
  • Kotleciki jaglano-pieczarkowe z mizerią i ziemniakami

     wegeweda
  • Tarta z morelami i migdałami na kruchym, grubym, orkiszowym spodzie

     wegeweda
  • Libańska sałatka tabbouleh

     wegeweda
  • Pieczarki faszerowane pastą słonecznikową

     wegeweda
  • Napój izotoniczny

     wegeweda
  • Malinowe serniczki w słoiczkach

     wegeweda
  • Bigos z kiszonej kapusty - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Risotto ze szparagami i kaparami

     wegeweda
  • Spaghetti ze świeżymi pomidorami, szpinakiem, tofu i ziołami (bez glutenu)

     wegeweda
  • Sałatka z makaronu sojowego z karmelizowaną marchewką, papryką i szparagami

     wegeweda
  • Pomidorowe spaghetti ze szparagami, bazylią i miętą

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Snickers

     wegeweda
  • Sałatka koreańska

     wegeweda
  • Tatar z grillowanej cukinii i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Wegańska pizza obfitości na orkiszowym spodzie

     wegeweda
  • Spaghetti z ciecierzycy z kremowym sosem dyniowym

     wegeweda
  • Kremowy serek z nerkowców z tymiankiem

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku - Mango lassi

     wegeweda
  • Pieczone warzywa z pieczarkami

     wegeweda
  • Bazyliowo-miętowa pasta z bobu

     wegeweda
  • Słoneczne, bezglutenowe fusilli z brokułem, żurawiną i migdałami

     wegeweda
  • Koktajl oczyszczająca lemoniada melonowa

     wegeweda
  • Lekka sałatka z roszponki, arbuza, malin i ogórka

     wegeweda
  • Tofucznica

     wegeweda
  • Red curry z warzywami, tofu i mlekiem kokosowym oraz ostra sałatka z ogórka

     wegeweda
  • Dynia faszerowana kaszą jaglaną i tofu

     wegeweda
  • Leczo z papryki, cukinii i dyni

     wegeweda
  • Sos ze świeżych, leśnych grzybów

     wegeweda
  • Omlet konopny na bogato

     wegeweda
  • Hummus

     wegeweda
  • Spaghetti z brokułem i zielonym groszkiem

     wegeweda
  • Gęsta zupa pomidorowo-warzywna z makaronem z cukinii - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Dynia pieczona w marynacie z czosnku, wędzonej papryki i garam masala

     wegeweda
  • Spaghetti pomidorowe z cukinii z papryką i ziołami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Sok zielona eksplozja

     wegeweda
  • Wegańskie sushi z marchewką, a’la łosoś, z tofu i warzywami oraz sałatka Wakame

     wegeweda
  • Kasza gryczana w rozmarynie z bakłażanem, soczewicą, pomidorkami truskawkowymi, świeżym szpinakiem i rodzynkami

     wegeweda
  • Korzenna herbatka zielona z pomarańczą

     wegeweda
  • Falafel

     wegeweda
  • Wegańska tarta z duszonymi porami, szpinakiem i tofu

     wegeweda
  • Kluski śląskie z batatów z sosem pieczarkowo-koperkowym

     wegeweda
  • Koktajl słoneczny z mango

     wegeweda
  • Dhal z soczewicy

     wegeweda
  • Napój owsiany

     wegeweda
  • Kokosowy deser chia z musem mango

     wegeweda
  • Wegańska zupa szczawiowa

     wegeweda
  • Żytnie gnocchi dyniowe z sosem pieczarkowyn

     wegeweda
  • Wegański chlebek bananowy

     wegeweda
  • Brązowy ryż po karaibsku z ananasem i mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Ostra zupa meksykańska

     wegeweda
  • Wrapy z guacamole, pesto i warzywami

     wegeweda
  • Colesław z młodej kapusty

     wegeweda
  • Spaghetti z klopsikami z wędzonego tofu

     wegeweda
  • Kawa zimowa

     wegeweda
  • Lekka sałatka ze szpinaku z wegańską fetą

     wegeweda
  • Frytki z dyni - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Jogurtowa owsianka w słoiku z owocami i raw batoniki z daktyli i kakao

     wegeweda
  • Feta z tofu

     wegeweda
  • Koktajl pomidorowy z chili

     wegeweda
  • Pieczone bataty z komosą ryżową, jarmużem, świeżym tymiankiem i sosem czosnkowym

     wegeweda
  • Egzotyczne jogurtowo-owsiane śniadanie w słoiku

     wegeweda
  • Domowy przecier pomidorowy

     wegeweda
  • Sok ananasowa fantazja

     wegeweda
  • Kotleciki z kaszy jaglanej i ciecierzycy, kalafior i fasolka z czosnkiem

     wegeweda
  • Wegańskie, indyjskie chlebki naan

     wegeweda
  • Pasta z pieczonych pomidorów, papryki i czosnku

     wegeweda
  • Wrapy ze świeżą sałatką

     wegeweda
  • Migdałowa owsianka z malinami

     wegeweda
  • Makaron gryczany z brokułem, sosem pomidorowym i słonecznikiem

     wegeweda
  • Gulasz afrykański

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Pinacolada

     wegeweda
  • Naleśniki z serkiem i owocami

     wegeweda
  • Lekka zapiekanka z ziemniaków i cukinii z koperkowym jogurtem

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Marchewkowe ciastko

     wegeweda
  • Sałatka włoska z sosem musztardowym

     wegeweda
  • Buddha bowl

     wegeweda
  • Spaghetti aglio olio z wędzonym tofu i bazylią

     wegeweda
  • Gulasz węgierski z boczniakami

     wegeweda
  • Wegańskie, bezglutenowe spaghetti bolognese

     wegeweda
  • Zapiekanka z ziemniaków i brokuła z sosem z nerkowców

     wegeweda
  • Chrupiące kąski z tofu z sosem BBQ

     wegeweda
  • Smalec z fasoli ze skwarkami

     wegeweda
  • Carpaccio z buraka

     wegeweda
  • Sałatka z młodych liści z truskawkami i octem balsamicznym

     wegeweda
  • Wegańskie urodzinowe babeczki bananowe

     wegeweda
  • Bardzo czekoladowa tarta z owocami granatu (bez pieczenia, bez cukru, mąki i mleka)

     wegeweda
  • Jaglanka z jabłkiem, bananem i cynamonem

     wegeweda
  • Najłatwiejszy sorbet truskawkowy bez dodatku cukru

     wegeweda
  • Włoska Caponata

     wegeweda
  • Kotlety z brokułów i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Masala Chai

     wegeweda
  • Coquillettes z zielonym pesto

     wegeweda
  • Zakwas z buraków - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Twarożek z tofu

     wegeweda
  • Masala z kalafiora i cieciorki

     wegeweda
  • Kalafiornica z pomidorami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Paprykowy ryż basmati

     wegeweda
  • Chłodnik z pomidorów i ogórków

     wegeweda
  • Lekka zupa z cukinii

     wegeweda
  • Palak Tofu - tofu w sosie szpinakowym po indyjsku

     wegeweda
  • Wegańskie placki z cukinii z tzatzikami

     wegeweda
  • Leczo - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Migdałowa tarta z kremem jaglanym i porzeczkami

     wegeweda
  • Shake truskawkowy

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Truskawka z migdałem

     wegeweda
  • Omlet ze szpinakiem i pomidorkami i sałatka owocowa

     wegeweda
  • Orientalne, ciecierzycowe kotleciki z dyni i komosy ryżowej (wegańskie i bezglutenowe)

     wegeweda
  • Makaron konjac z cukinią, pieczarkami i mlekiem kokosowym

     wegeweda
  • Orkiszowe tosty z pastą bezjajeczną i warzywami

     wegeweda
  • Orientalna quinoa z warzywami

     wegeweda
  • Letnia, truskawkowa owsianka z owocami

     wegeweda
  • Pesto z bazylii, natki pietruszki i czosnku

     wegeweda
  • Płatki owsiane w słoiku – Orzeźwiająca Lemoniada

     wegeweda
  • Wegańska zupa ogórkowa

     wegeweda
  • Krem z cukinii i białych warzyw z dyniowymi grzankami - Dieta dr Dąbrowskiej

     wegeweda
  • Sok czerwona bomba witaminowa

     wegeweda
  • Klasyczna kanapka z pomidorowym hummusem i warzywami

     wegeweda
  • Masala z bakłażanem, kalafiorem i ryżem jaśminowym i lekka, zielona sałatka.

     wegeweda
  • Pasta z ciecierzycy, awokado i suszonych pomidorów

     wegeweda
  • Tapenada

     wegeweda
  • Sok buraczane wzmocnienie

     wegeweda
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
20.11.2017, godz. 11:27
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Pyszny , kuszący pasztet;)
20.11.2017, godz. 15:34
ankaakna
ankaakna powiedział/a:
Super. Nic się nie zmarnuje
26.03.2018, godz. 15:00
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
smaczny
30.03.2018, godz. 15:34
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
ciekawy pomysł.
21.01.2019, godz. 09:47
annaeko
annaeko powiedział/a:
Fajna propozycja na taki warzywny pasztet, jeszcze takiego nie robiłam
10.04.2019, godz. 11:06
Nikita
Nikita powiedział/a:
pyszny
03.01.2020, godz. 11:43
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ciekawe
20.09.2020, godz. 21:31
Renixx
Renixx powiedział/a:
Bardzo interesujący przepis
10.01.2021, godz. 17:45
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Wspaniały pomysł na wykorzystanie warzyw z rosołu
30.11.2023, godz. 15:05
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Zdrowo i smacznie
03.02.2024, godz. 09:53
Melanika
Melanika powiedział/a:
Rewelacyjny przepis
25.10.2024, godz. 14:14

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
6 5 40 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
12 6 30 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 7 10 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
5 6 30 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
11 9 10 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).