Pasztet z warzyw z rosołu
wegewedaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, soja, strączkowe, grzyby, owies
Składniki:
suchy ryż - 1 szklanka
sucha brązowa soczewica - 1 szklanka
mielone migdały - 1/3 szklanki
zmielone płatki owsiane - 1/2 szklanki
suszonych grzybów, ugotowanych w zupie lub moczonych przez noc w wodzie kilka
olej - 1/3 szklanki
sos sojowy - 2 łyżki
posiekana natka pietruszki garść
mielona kolendra - 1 łyżeczka
papryka wędzona - 1/2 łyżeczki
kurkuma - 1/2 łyżeczki
rozmaryn - 1/2 łyżeczki
suszony czosnek - 1/2 łyżeczki
imbir szczypta
gałka muszkatołowa szczypta
sól i pieprz do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.