Wegańskie chili z papryką, fasolą, kukurydzą i kolendrą
wegewedaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): meksykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
Papryczka chili - 2 szt.
Czerwona cebula - 1 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Kukurydza najlepiej BIO ze słoika szklanego - 1 szklanka
Czerwona, ugotowana fasola - 1 szklanka
Przecier pomidorowy domowy lub bio - 2 szklanki
Wędzona słodka papryka - 1 łyżeczka
Kmin rzymski - 1/2 łyżeczki
Cynamon szczypta
Sól i pieprz do smaku
Wegańska śmietana - 1 łyżka
Listki świeżej kolendry - 1 garść
Oliwa
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.