Curry z dynią, suszonymi pomidorami i komosą ryżową
dorotaRRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Szef Kuchni - II etap, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: cytrusy
Składniki:
cebula - 3 szt.
ziemniaki - 3 szt.
marchew - 3 szt.
komosa ryżowa biała Bio Planet - 1/2 szklanki
suszone pomidory solone Bio Planet - 10 szt.
olej kokosowy - 1 łyżeczka
mleko kokosowe - 1 szklanka
czerwona pasta curry - 2 łyżeczki
ząbek czosnku - 1 szt.
świeży starty imbir - 1 łyżeczka
bazylia tajska - 1 łyżeczka
sól himalajska do smaku
sok z połowy cytryny do smaku
Dodatkowe informacje:
Danie wegańskie, bezglutenowe, bezjajeczne, bezmleczne, sycące, rozgrzewające i naprawdę pyszne!Jednogarnkowe, jesienne curry.
Przygotujcie duży gar tych pysznych warzyw, drugie dnia jeszcze lepsze!
Sposób przygotowania:
Marchew, ziemniaki, dynię obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli.
Dodajemy 2 szklanki wody, zagotowujemy, gotujemy ok 10 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.