Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, orkisz
Składniki:
jajo - 1 szt.
woda - 1,5 szklanki
szpinak - 1 garść
sól - 1 szczypta
boczniaki - 1 opakowanie
kiełki fasoli mung - 1 szklanka
szpinak - 1 szklanka
sos sojowy - 2 łyżki
olej - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę i grzyby kroimy w piórka. Dusimy na oleju z sosem sojowym. Kiełki fasoli mung przelewamy wrzątkiem na sitku. Dodajemy do podduszonych grzybów i cebuli. Mieszamy. Na koniec dodajemy garść szpinaku i całość mieszamy. Nadzieniem napełniamy naleśniki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.