![Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2019-02/12478-photo-main.jpg)
Szpinakowe naleśniki z kiełkami mung i boczniakami
![](/cache/a32x32/files/users/730-avatar-557298672.jpg)
Rodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, soja, orkisz
Składniki:
jajo - 1 szt.
woda - 1,5 szklanki
szpinak - 1 garść
sól - 1 szczypta
boczniaki - 1 opakowanie
kiełki fasoli mung - 1 szklanka
szpinak - 1 szklanka
sos sojowy - 2 łyżki
olej - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Cebulę i grzyby kroimy w piórka. Dusimy na oleju z sosem sojowym. Kiełki fasoli mung przelewamy wrzątkiem na sitku. Dodajemy do podduszonych grzybów i cebuli. Mieszamy. Na koniec dodajemy garść szpinaku i całość mieszamy. Nadzieniem napełniamy naleśniki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.