Makaron z miso i pieczarkami
Iwona KuczerRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: soja, sezam
Składniki:
małe pieczarki BIO - 100 g
cebula biała BIO - 1/2 szt.
jasne miso BIO - 2 łyżki
olej sezamowy BIO - 2 łyżki
bulion warzywny - 1/2 szklanki
gomasio BIO - 2 łyżki
posiekany czosnek BIO - 1 ząbek
sól, pieprz BIO - 1 trochę
Sposób przygotowania:
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy czosnek, cebulę i pieczarki. Smażymy kilka minut. Dodajemy miso, szybko przesmażamy, wlewamy bulion. Doprawiamy solą (delikatnie, bo gomasio jest słone) i pieprzem, dodajemy makaron, szybko zagotowujemy.
Przekładamy do misek, posypujemy gomasio i dymką.
Smacznego
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.