![Mięso z kurczaka z żurawiną](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-12/14862-photo-main.jpg)
Mięso z kurczaka z żurawiną
![](/img/icon/default-user-32.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: mięso, soja, drób
Składniki:
miód naturalny - 1 łyżeczka
żurawina do mięs - 2 łyżki
czosnek - 1-2 ząbek
olej - 2 łyżki
przyprawa curry - 0,5 łyżeczki
sos sojowy - 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie folię przebić w kilku miejscach wykałaczką. Mięso włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 35- 40 minut. Po upływie pół godziny rozciąć rękaw żeby mięso mocniej się zrumieniło i powstała chrupiąca skórka.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.