Ciasto kukurydziane z mirabelkami na miodzie
Anita Zegadło Od A do Z ugotujeszRodzaj posiłku: ciasta, desery
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, jajka, orkisz
Składniki:
mąka kukurydziana - 3/4 szklanki
mąka orkiszowa jasna - 1 szklanka
jaja - 3 szt.
miód wielokwiatowy - 3/4 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
wanilia mielona - 1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Jaja ubić z miodem aż będzie puszyste, dodać mąkę kukurydzianą i orkiszową, wlać mleko. Dodać wanilię i proszek do pieczenia a następnie wymieszać na jednolite ciasto. Przelać ciasto do farmy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką kukurydzianą. Piec 45 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.