Koktajl na opalanie
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
pomarańcze - 2 szt.
banan - 1 szt.
marchew - 4 szt.
olej słonecznikowy - 2 łyżki
kurkuma - szczypta
woda / woda kokosowa / woda klonowa / sok z brzozy - trochę
Dodatkowe informacje:
Koktajl jest półwytrawny, dzięki dużej zawartości beta-karotenu i witaminy E dba o naszą opaleniznę od środka. Może nam z powodzeniem zastąpić jedną porcję z pięciu warzyw i owoców. Jest gęsty (w zależności od tego ile dodamy wody} i sycący. Jeśli obawiamy się, że nasz mikser nie zmiksuje marchwi to możemy ją wcześniej podgotować w małej ilości wody i dodać do koktajlu z tą wodą.Sposób przygotowania:
Smacznego!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.