![Strączki krótko smażone](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-03/7209-photo-main.jpg)
Strączki krótko smażone
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): chińska, indyjska - hinduska, międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: strączkowe, sezam
Składniki:
fasola mung - 1/2 szklanki
soczewica - 1/2 szklanki
olej ryżowy trochę
sól do smaku
chili do smaku
imbir w proszku do smaku
Dodatkowe informacje:
Pyszna potrwka ze skiełkowanych warzyw strączkowych przygotowana metoda stir-fry znakomita jako dodatek do obiadu czy sałatek.Sposób przygotowania:
Skiełkowane strączki bardzo łatwo i niesamowicie szybko przygotować. W woku rozgrzewamy niewielka ilość oleju ryzowego, wrzucamy kiełki, doprawiamy do smaku i smażymy 3-5 min. Przed podaniem skrapiamy olejem sezamowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.