![Omlet a la fakir](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-05/7639-photo-main.jpg)
Omlet a la fakir
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
rukola - 2 garści
masło trochę
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier trochę
przyprawa ziołowa do sałatek do smaku
majonez - 2 łyżki
jogurt - 2 łyżki
chrzan - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Rukolę myjemy i osuszamy w wirówce do sałaty, przekładamy do miski.
Majonez mieszamy z jogurtem i chrzanem, doprawiamy sola, cukrem i przyprawą sałatkową, sosem polewamy rukolę.
Sałate zwieńczamy omletem, który też możemy skropić sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.