![Sałata z sosem z masła orzechowego i słonecznikiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-06/11580-photo-main.jpg)
Sałata z sosem z masła orzechowego i słonecznikiem
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, cytrusy, orzeszki ziemne
Składniki:
masło orzechowe - 2 łyżki
sok cytrynowy - 2 łyżki
sól himalajska do smaku
słonecznik - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Słonecznik prażymy na suchej patelni.
Masło orzechowe mieszamy z sokiem cytrynowym, szczypta soli, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz odrobiną wody (do uzyskania konsystencji sosu).
Sałatę polewamy sosem, posypujemy słonecznikiem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.