![Sałatka fioletowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2015-10/6457-photo-main.jpg)
Sałatka fioletowa
![](/cache/a32x32/files/users/172-avatar-1113200732.jpg)
Rodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
ogorki kiszone - 2-3 szt.
koperek suszony - 2 łyżeczki
sól himalajska do smaku
majonez - 1 łyżka
jogurt - 3 łyżki
Dodatkowe informacje:
Sałatka fioletowa - bardzo smaczna i zdrowa. Lekko uparowana, lekko kwaśna a dzięki temu lekkostrawna :)Sposób przygotowania:
Ogórki kiszone ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Kapustę mieszamy z ogórkiem, suszonym koperkiem, solą, pieprzem, majonezem i jogurtem naturalnym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.