Różowy chłodnik orzeźwiający
dorotaRRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): kresowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał
Składniki:
jogurt grecki - 500 ml
zakwas z buraka - 100 ml
koperek posiekany - 2 łyżki
szczypiorek posiekany - 2 łyżki
sałata rzymska liście - 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ogórka kroimy drobno, sałatę siekamy drobno.
Zimną botwinkę mieszamy z jogurtem i zakwasem z buraka.
Dodajemy posiekane zioła i zieleninę, mieszamy.
Doprawiamy do smaku.
Chłodnik wstawiamy do lodówki na godzinę by dobrze się schłodził i by smaki przegryzły się.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.